Beşiktaş'ta Sergen Yalçın yol ayrımında

Sergen Yalçın, Beşiktaş ile yol ayrımına geldi
Sergen Yalçın, Beşiktaş ile yol ayrımına geldi

Sezonu çifte kupayla kapatan Beşiktaş, kaos dolu günler yaşıyor. 35 gündür teknik direktör Sergen Yalçın ile anlaşılamadı. Yalçın, yıprandığını ve çalışmayacağını açıkladı. Siyah-beyazlı taraftarlar, Yalçın'ı ikna etmek için evinin önünde toplanmayı planlıyor. Peki süreç bu noktaya nasıl geldi?

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın depremi yaşanıyor. 1 ayı aşkın süredir hocayla görüşmelerini sürdüren siyah-beyazlı yönetim henüz bir sonuç alamadı. Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, yakın arkadaşı Sergen Yalçın ile görüştüğünü ve başarılı teknik adamın, yıprandığı için takımın başında olmayacağını açıkladı.

"Artık dönüşü yok"

Haberi gece saatlerinde Twitter'da duyuran Rıdvan Dilmen, Sergen Yalçın'ın kendisine "Kimseyi kırıp dökmeden, başta yönetim ve taraftarımızı da asla üzmek istemem ama dönüşü yok artık bu sürecin ve çalışmayacağım” dediğini aktardı.

Süreç nasıl bu noktaya geldi?

Yönetim ve Sergen Yalçın arasındaki anlaşmazlıklar, geçtiğimiz sezon öncesine uzanıyor. Yalçın iddiaya göre Erdal Torunoğulları'nın anlaşmaya vardığı 4 oyuncuyu "Bunlar Beşiktaş'ın futbolcusu olamaz" diyerek, Balotelli'yi de sorunlu olduğu için veto ediyor. Transferden sorumlu yönetici Erdal Torunoğulları ile Sergen Yalçın'ın arası bu nedenle açılıyor.

Sergen Yalçın kimleri veto etti?

Sergen Yalçın'ın onaylamadığı 4 transfer Edwin Gyasi, Nika Ninua, Mauricio Lemos ve Hamza Barry. Gyasi, Yalçın'ın vetosundan sonra TFF 1. Lig ekibi Samsunspor'a transfer oldu ama daha sonra Boluspor'a kiralandı. Ninua ise Yunanistan ekibi PAOK'ta yalnızca 8 lig maçında forma giyebildi. Mauricio Lemos Fenerbahçe'de kötü bir sezon geçirdi ve gönderilecekler listesinde. Hamza Barry ise geçtiğimiz sezondan beri boşta.

Sergen Yalçın'ın veto ettiği isimlerden biri de Fenerbahçe'ye transfer olan Lemos
Sergen Yalçın'ın veto ettiği isimlerden biri de Fenerbahçe'ye transfer olan Lemos

Ligin başında yeni hoca arayışları

Sezona kötü başlayan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nden elendi. Süper Lig'de ilk 4 maçta yalnızca 1 galibiyet aldı. Bu da yönetimi yeni hoca arayışına itti. İddiaya göre, 5. haftadaki Denizlispor maçı kazanılmasa Sergen Yalçın gönderilecekti. Başarılı çalıştırıcı kendisine güvenilmediğini hissedince yönetime kırgınlığı arttı.

"Hulk için yalvardım"

Sergen Yalçın, devre arası transfer döneminde Brezilyalı yıldız Hulk'u istedi. Yönetim, bu transferi ekonomik sebeplerle gerçekleştiremeyeceğini açıklayıp Cenk Tosun'u getirdi. Ligde sadece 3 maçta forma giyebilen Cenk Tosun, Erzurumspor deplasmanında sakatlanıp sezonu kapattı. Yalçın sezon sonunda "Hulk'un transfer edilmesi için yalvardım ama almadılar" dedi. Bu, kamuoyu tarafından "Transfer komitesi ve Sergen Yalçın arasında ego savaşı var" şeklinde yorumlandı.

Bonservisi elinde olan Hulk, devre arasında Brezilya ekibi Atletico Mineiro'ya transfer oldu
Bonservisi elinde olan Hulk, devre arasında Brezilya ekibi Atletico Mineiro'ya transfer oldu

Sergen Yalçın'dan rahatsız olanlar kimler?

Sergen Yalçın'ın aldığı başarılı sonuçların yanı sıra saha içi ve saha dışındaki duruşu, taraftarla arasındaki bağı daha da güçlendirdi. İddiaya göre bu durum yönetim içinde huzursuzluğa yol açtı. Yöneticiler Mesut Urgancılar ve Adnan Dalgakıran da Erdal Torunoğulları gibi Sergen Yalçın'a karşı tavır aldı. Hatta bu 3 ismin, şampiyonluk töreninde Sergen Yalçın'ı tebrik etmemek için arka sıraya geçtiği görüldü.

"Erdal Torunoğulları ile çalışmak istemiyorum"

Sergen Yalçın, yeni sözleşme konuşmalarında ilk olarak transfer ve kadro planlamasını gündeme getirdi. Geçen sezonkinden daha iyi ve alternatifli bir kadro istedi. Ayrıca Erdal Torunoğulları ile çalışmak istemediğini ve görüşülecek oyunculara beraber karar verilmesi gerektiğini bildirdi. Mesut Urgancılar ve Adnan Dalgakıran ile de sorunlar yaşaması, görüşmelerin uzamasına yol açtı.

"Onurum, gururum kırıldı"

35 günlük süreçte en çok konuşulanlardan biri de Sergen Yalçın'ın istediği iddia edilen maaş konusu. Yine başka bir iddiaya göre, para konusu başkan Ahmet Nur Çebi ve Erdal Torunoğulları tarafından sürekli basına servis edildi. Kamuoyunda 'Paracı' algısı oluşturulmaya çalışıldı. Hatta başkan Ahmet Nur Çebi'nin sosyal medyada Sergen Yalçın'ı savunan ve yakını olan bir kongre üyesini arayıp "Bu kadar arkasında durma" sisteminde bulunduğu da iddia edildi. Sergen Yalçın'ın da yakın çevresine, "Ben hiçbir zaman parayı sorun yapmadım. Beşiktaş'a gelirken para konuşmadım, şimdi mi konuşacağım! Ama bu yaşananlar beni çok üzdü. Onurum, gururum kırıldı. Sezon bitmiş 35 gündür bekletiliyorum. Mobbinge uğradığımı düşünüyorum" dediği öğrenildi.

Taraftar Yalçın'ın evinin önünde toplanıyor

Rıdvan Dilmen'in, Sergen Yalçın'ın takımda kalmayacağını açıklamasının ardından siyah-beyazlı taraftarlar sosyal medyada organize oldu. Başarılı teknik adamın evinin önünde toplanıp desteklerini iletecek Beşiktaşlı taraftarlar, Yalçın'ı ikna etmeye çalışacak. Başkan Ahmet Nur Çebi ve Sergen Yalçın'ın da bugün son kez görüşmesi bekleniyor.