Bobo golü attı, Ersan Gülüm'ün takım arkadaşı top toplayıcı çocuğa saldırdı!

​Bobo golü attı, Ersan Gülüm'ün takım arkadaşı top toplayıcı çocuğa saldırdı!
​Bobo golü attı, Ersan Gülüm'ün takım arkadaşı top toplayıcı çocuğa saldırdı!

Sydney FC ile Adelaide United arasında oynanan Avustralya Kupası skandal bir olaya sahne oldu. Eski Beşiktaşlı Bobo'nun attığı golde, Ersan Adam Gülüm ve arkadaşları çıldırınca saha bir anda karıştı.

SydneyFC ile Adelaide United arasında oynanan Avustralya Kupası finalinde yeşil sahalarda görmek istemediğimiz türden çirkin bir olay yaşandı.

Normal süresi 1-1 eşitlikle sona eren karşılaşmada uzatma anlarında tansiyon yükseldi. Karşılaşmanın bitimine 5 dakika kala gelişen Adelaide United atağında taca çıkan topu bir an önce oyuna sokmak isteyen Michael Marrone, sinirlerine hakim olamayınca top toplayıcı çocuğa saldırdı.

Takımının 2-1 geride olduğu anlarda zamanla yarıştığı için top toplayıcı çocuğun topu kendisine vermemesine öfkelenen Michael Marrone, gerçekleştirdiği çirkin saldırının ardından kırmızı kartla oyundan atıldı.

Sahadan galibiyetle ayrılan taraf 2-1’lik skorla Sydney FC oldu. Sydney FC’ye kupayı getiren golleri 19. dakikada Milos Ninkovic ve 111. dakikada eski Beşiktaşlı Bobo kaydetti.

Adelaide United’ın tek sayısı 67. Dakiakda Nikola Mileusnic’den geldi. Öte yandan Adelaide United’ta Ersan Adem Gülüm ise 90 dakika sahada kaldı ve bir sarı kart gördü.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ersan Adem Gülüm, takım arkadaşını savundu.

  • “Michael aslında bu tip bir insan değildir. Herkes bilir bunu. Son derece nazik ve kibardır. Sadece topu geri almaya çalışıyordu. Sydney’den Matt Simon olay yerine gelince işler büyüdü. Biz de takım olarak oraya gitmek zorunda kaldık. Michael’ın tek yapmak istediği topu geri almaktı ancak top toplayıcı çocuk arkasını döndü ve adeta topa kalkan oldu. Bir top toplayıcının görevi, topu oyuncuya geri vermek değil midir?”