Bu derbi bir başka: Arena'da 'ilk'lerin derbisi

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş'ın Galatasaray'ı konuk edeceği maç, birçok 'ilk'lerin yaşanmasına sahne olacak.

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde Beşiktaş ile Galatasaray bu gün saat 20:00'da Vodafone Arena'da 340. kez karşı karşıya gelecek.





​ - 92 yıllık rekabet 339 maç

                                    Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 92 yıllık rekabette, geride kalan 339 maçın 120'sini Galatasaray, 107'sini Beşiktaş kazandı, 112 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Taraflar son olarak, bu sezon başında Turkcell Süper Kupa maçında karşı karşı geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki derbide normal süre 0-0, uzatma bölümü 1-1 berabere sonuçlandı. Seri penaltı atışları sonucu rakibine 3-0 üstünlük kuran Galatasaray, kupayı müzesine götürdü.
​ - 92 yıllık rekabet 339 maç Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 92 yıllık rekabette, geride kalan 339 maçın 120'sini Galatasaray, 107'sini Beşiktaş kazandı, 112 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Taraflar son olarak, bu sezon başında Turkcell Süper Kupa maçında karşı karşı geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki derbide normal süre 0-0, uzatma bölümü 1-1 berabere sonuçlandı. Seri penaltı atışları sonucu rakibine 3-0 üstünlük kuran Galatasaray, kupayı müzesine götürdü.
- 5 yıl sonra Vodafone Arena'da ilk seyircili derbi

                                    BJK İnönü Stadı'nda son olarak 26 Ağustos 2012 tarihinde karşılaşan Beşiktaş ve Galatasaray, bu müsabakadan 3-3 eşitlikle ayrıldı.Taraflar, 5 yıl sonra Dolmabahçe'de sahaya çıkacak.
- 5 yıl sonra Vodafone Arena'da ilk seyircili derbi BJK İnönü Stadı'nda son olarak 26 Ağustos 2012 tarihinde karşılaşan Beşiktaş ve Galatasaray, bu müsabakadan 3-3 eşitlikle ayrıldı.Taraflar, 5 yıl sonra Dolmabahçe'de sahaya çıkacak.
 - Beşiktaş'ı evinde yenen ilk takım olmaya çalışacak

                                    Galatasaray, Vodafone Arena'da oynanacak ilk derbiyi kazanmanın yanı sıra rakibine sahasında ilk mağlubiyetini tattırmayı hedefliyor.

Sarı-kırmızılı takım derbiden galibiyetle ayrılarak, hem aynı puana sahip rakibini geride bırakmaya hem de Vodafone Arena'da siyah-beyazlıları yenen ilk takım olmaya çalışacak.

Beşiktaş, Vodafone Arena'da şu ana kadar oynadığı 5 karşılaşmada da galip gelmeyi başarmıştı.

Galatasaray, ayrıca bu sezon rakibine ligde ilk mağlubiyetini yaşatmanın hesaplarını yapıyor.
- Beşiktaş'ı evinde yenen ilk takım olmaya çalışacak Galatasaray, Vodafone Arena'da oynanacak ilk derbiyi kazanmanın yanı sıra rakibine sahasında ilk mağlubiyetini tattırmayı hedefliyor. Sarı-kırmızılı takım derbiden galibiyetle ayrılarak, hem aynı puana sahip rakibini geride bırakmaya hem de Vodafone Arena'da siyah-beyazlıları yenen ilk takım olmaya çalışacak. Beşiktaş, Vodafone Arena'da şu ana kadar oynadığı 5 karşılaşmada da galip gelmeyi başarmıştı. Galatasaray, ayrıca bu sezon rakibine ligde ilk mağlubiyetini yaşatmanın hesaplarını yapıyor.
- Muhtemel 11'ler

                                    STAT: Vodafone Arena
HAKEM: Ali Palabıyık

SAAT: 20:00
YAYIN: Lig TV

BEŞİKTAŞ: Fabri,Gökhan,Marcelo,Tosic,Caner,Gökhan İnler, Atiba, Oğuzhan, Quaresma ,Olcay, Cenk

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş 

GALATASARAY: Muslera,Sabri,Chedjou,Hakan, Carole, Tolga, Selçuk, Yasin,Sneijder, Bruma,Eren Derdiyok 

TEKNİK DİREKTÖR: Jan Olde Riekerink
- Muhtemel 11'ler STAT: Vodafone Arena HAKEM: Ali Palabıyık SAAT: 20:00 YAYIN: Lig TV BEŞİKTAŞ: Fabri,Gökhan,Marcelo,Tosic,Caner,Gökhan İnler, Atiba, Oğuzhan, Quaresma ,Olcay, Cenk TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş GALATASARAY: Muslera,Sabri,Chedjou,Hakan, Carole, Tolga, Selçuk, Yasin,Sneijder, Bruma,Eren Derdiyok TEKNİK DİREKTÖR: Jan Olde Riekerink