Burak Elmas, Okan Buruk'u neden istemiyor? İşte sebebi

Galatasaray Kulübü başkanı Burak Elmas
Galatasaray Kulübü başkanı Burak Elmas

21 yıl öncesinde yaşanan olayı unutmayan Galatasaray başkanı sert konuştu: ' Ben başkan olduğum sürece Okan Buruk Galatasaray'a gelemez. 2001'de Okun Buruk sezon ortasında Inter'le anlaşınca üst üste 5. defa şampiyon olma fırsatını kaçırmıştık.'

Fatih Terim'in ayrılığı sonrası bazı yöneticiler, teknik direktörlüğe Okan Buruk'un getirilmesini teklif etti. Ancak Burak Elmas Buruk'un futbolcu olduğu dönemde yaşanan olayı hatırlatarak, "Ben başkan olduğum sürece onunla çalışmam" dedi.

Fatih Terim'in yerine getirilen Domenec Torrent'in 5 maçta sadece 2 puan alabilmesi Galatasaray'da yeniden teknik direktör arayışını gündeme getirirken, aday olarak öne çıkan isimlerin başında Okan Buruk geldi. Buruk, konuyla ilgili sorulara "Bana gelen bir şey yok. Zaten takımın başında bir teknik direktör var. Galatasaray'dan bir teklif gelirse buna 'hayır' deme lüksüm yok' cevabını verirken, Sarı-Kırmızılılar'dan teklif gidecek gibi de görünmüyor. Nedeni ise Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın Buruk'a yaklaşımı. Elmas'ın bu kararının gerekçesi ve perde arkası şöyle...

YÖNETİM TOPLANTISINDA SÖYLEDİ

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Galatasaray Yönetim Kurulu, Fatih Terim ile yolları ayırma kararı aldıktan sonra yaklaşık 1.5 ay önce yeni teknik direktörü belirlemek için bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Burak Elmas'ın bu iş için görevlendirdiği Işıtan Gün her ne kadar Domenec Torrent ile anlaşmış olsa da, bazı yöneticiler kulübün içinde bulunduğu şartlar nedeniyle 'şu aşamada yerli teknik adamın getirilmesinin daha doğru olacağını dile getirdi.

İKİ EFSANEYi ÖNERDİLER

Bu görüşü savunanlar yerli teknik direktör olarak her ikisi de Galatasaray'ın 4 yıl üst üste şampiyon olduğu efsanevi kadroda forma giyen Bülent Korkmaz ve Okan Buruk'u önerdi. Ancak başkan Elmas, Buruk'a kararlı biçimde karşı çıktı ve böyle bir şeyin mümkün olmadığını ifade etti.

BURAK Elmas, Okan Buruk'a neden karşı olduğunu şöyle anlattı: "2001'de Okan'ın inter'e gidişini asla unutamam. Sezon bitmeden Inter'le anlaşınca takımın motivasyonu ve konsantrasyonu bozuldu. Bu yüzden üst üste 5. şampiyonluğu kaçırdık. O dönemde neler yaşandığını çok iyi biliyorum. Ben başkan olduğum sürece Okan Burukla çalışmam.

Elmas'ın bu net tavrı sonrası Torrent'le anlaşma yapılmasına karar verildi. İlk 5 maç itibanyla bekleneni veremeyen Torrent'in aynlması durumunda teklif götürülecek ismin Bülent Korkmaz olacağı belirtiliyor.