Burak Yılmaz'dan beklenmedik veda

Burak Yılmaz
Burak Yılmaz

Hollanda temsilcisi Fortuna Sittard'da forma giyen Burak Yılmaz, sosyal medya hesabından veda paylaşımı yaptı. Tecrübeli ismin bu mesajı, kulübünü de şaşırttı. İşte detaylar...

Hollanda ekibi Fortuna Sittard'da kariyerine devam ettiren Burak Yılmaz, ligde son oynanan Groningen maçının ardından takıma veda ederek herkesi şaşırttı. Karşılaşma sonrası Fortuna Sittard Kulübü Scout Müdürü Sjoerd Ars da "Biz de şaşırdık" ifadelerini kullandı.

Maçta ne oldu?

Tecrübeli futbolcu, sarı yeşillilerin Groningen'i 3-1 yendiği maçın son bölümlerinde seyirciler tarafından yuhalandı ve bitiş düdüğünün hemen ardından soyunma odasına giderek tepkilerin odağı oldu.

Maç sonu veda paylaşımı

Golcü oyuncu yaptığı paylaşım, "Sevgili Fortuna Sittard ailesi ve harika taraftarları. Sizin için oynamak büyük bir onurdu. Her şey için teşekkür ederim. Daha iyi ve başarılı yıllar dilerim" ifadelerini kullandı.

Kulüpten açıklama geldi

Fortuna Sittard Kulübü Scout Müdürü Sjoerd Ars konuya ilişkin, "Biz de şaşırdık, bugünkü önemli zafer onu oldukça rahatlattı. Belki yanlış bir çeviri, İngilizcesi tam olarak akıcı değil. Ya da halkla olan etkileşiminden rahatsız. Arkasında tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Pazartesi günü oturup ne olduğunu tamamen öğreneceğiz" dedi.

Kadro dışı mı kalacak?

Ayrılık henüz gerçekleşmemişken, milli oyuncunun bu paylaşımı sonrasın resmi açıklamanın da kısa sürede yapılması bekleniyor. 37 yaşındaki futbolcunun ayrılık kararının sebebi olarak da flaş bir iddia ortaya atıldı.

İddialara göre; Groningen karşılaşmasında teknik direktör Julio Velazquez, başarılı futbolcuyu oyundan almak istedi ancak Burak Yılmaz oyundan çıkmayı reddetti. Bu durum sonrasında kulüpte tecrübeli oyuncu için kadro dışı kararı alınınca golcü futbolcu da ayrılmayı tercih etti.

  • Sezon başında ilk iki yılı oyuncu ve ardından Fortuna Sittard kulübünde başka bir pozisyonda görev almak şartıyla beş yıllık bir sözleşme imzalayan Yılmaz, bu sezon çıktığı 25 maçta 9 gol atarken 5 de asist yaptı.