Burak Yılmaz, milli takımı bıraktı

Burak Yılmaz, milli takımı bıraktı
Burak Yılmaz, milli takımı bıraktı

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yolunda Portekiz'e elenen A Milli Takım'da Burak Yılmaz, bundan sonra milli formayı giymeyeceğini açıkladı.

A Milli Takımımız, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Portekiz'e 3-1 kaybetti. Mücadele 2-1 iken son dakikalarda penaltı kaçıran Burak Yılmaz, maç sonunda büyük üzüntü yaşadı. 36 yaşındaki futbolcu, karşılaşma sonrasında düzenlenen bastın toplantısında mili takımı bıraktığını açıkladı.

"Bayrağı devretme zamanı"

Basın toplantısında üzgün olduğu gözlenen Burak Yılmaz, "Ülkemizi, insanlarımızı üzdük. En başta ben üzüldüm. O yüzden kusura bakmasınlar maçtan sonra çok üzgündüm, hala üzgünüm. Bu benim Dünya Kupası'na son katılma şansımdı. Bugün itibarıyla bu da bitmiş oldu. Penaltı olunca 'kesin gol' dedim. 2-2’den sonrasını düşünmeye başladım. Kaçırmayı düşünmediğim için kaçırınca çok büyük hayal kırıklığı oldu. Özür dilerim, bununla alakalı ne söyleyebilirim? Herhalde bu penaltıyı ömrüm boyunca her gece rüyamda atacağım." ifadelerini kullandı.

Bayrak değişimi gerektiğini vurgulayan Burak Yılmaz, "Bakıyorum Enes, Umut, Serdar Dursun, Halil, Cenk, Kenan Karaman... Biz bu işi nasıl devraldıysak, ben de onlara bu formayı bırakıp dışarıdan destek vermek istiyorum. Üzüntülü bir maçtan sonra bırakmak istemezdim ama böylesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Herkesten tekrar özür diliyorum. Bu formayı şeref ve namusla taşıdığımı düşünüyorum. Bütün hocalarıma teşekkür ederim. Dediğim gibi benden bu kadar." diye konuştu.