Kolarov, Kosta Rika’yı avladı

Kosta Rika’yı Kolarov avladı​
Kosta Rika’yı Kolarov avladı​

Dünya Kupası E Grubu ilk maçında Sırbistan, Kosta Rika’yı 1-0 mağlup etti.

2018 Dünya Kupası E Grubu açılış maçında Kosta Rika ile Sırbistan karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Sırbistan 1-0’lik skorla kazandı. Tarihlerinde ilk kez karşı karşıya gelen ekiplerin mücadelesi hızlı başladı. Maçın henüz 2. dakikasında Kosta Rika Marcos Urena ile gol şansından yararlanamadı. 39. dakikada Kosta Rika bir kez daha Urena ile gole yaklaştı. Ancak yetenekli futbolcu gol şansını değerlendiremedi.

Devre golsüz tamamlandı

Mücadelenin 12. dakikasında Kosta Rika Gonzalez'in kafa vuruşu ile gol fırsatını değerlendiremedi. İki ekip de aradığı golü bulamayınca maçın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle tamamlandı.

Açılış Kolarov’dan

Karşılaşmanın ikinci yarısına ekipler arzulu başladı. İki kalede de etkili pozisyonlar yaşandı. 50. dakikada Sırbistan Mitrovic ile gole çok yaşlaştı. Ancak aranan gol bir türlü gelmedi.

Kolarov atığı şık golle tribünleri coşturdu.nFotoğraf: AA
Kolarov atığı şık golle tribünleri coşturdu.nFotoğraf: AA

55. dakikada David Guzman ile Mitrovic bir pozisyonda karşı karşıya geldi. Hakem Guzman'ı sarı kartla cezalandırırken; serbest vuruşta topun başına Kolarov geçti. Kolarov 56. dakikada attığı golle Sırbistan'ı 1-0 öne geçirdi.

Hakem ‘devam’ kararı verdi

Golün ardından Kosta Rika vites yükseltti ancak gol yollarında etkili olamadı. Mücadelenin 86. dakikasında ceza sahasında Gonzalez ile Mitrovic karşı karşıya geldi. Mitrovic yerde kalınca gözler karşılaşmanın Senegalli hakemi Malang Diedhiou'ya çevrildi. Ancak hakem devam kararı verdi.

Grubun ikinci maçı 21.00’de

Kalan dakikalarda gol sesi çıkmayınca mücadele Sırbistan’ın 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. Grubun bir diğer maçında TSİ 21.00'de Brezilya ile İsviçre karşı karşıya gelecek.