Çebi'den Galatasaray'a olay cevap! "Derbiyi bizim sahamızda oynayalım"

Ahmet Nur Çebi'den Galatasaray'a ilginç teklif
Ahmet Nur Çebi'den Galatasaray'a ilginç teklif

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, pazartesi günü oynanacak Galatasaray - Beşiktaş derbisinin ertelenme ihtimaliyle ilgili konuştu. Çebi, gerekirse Vodafone Park'ta oynayabileceklerini ifade etti.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, derbinin ertelenmesiyle ilgili Galatasaray'dan ya da federasyondan kendilerine talep gelmediğini söyledi. Maç ertelenme şartlarının belli olduğunu vurgulayan Çebi, "Böyle bir talep bize Galatasaray’dan da gelmedi, federasyondan da böyle bir bildiri bize gelmedi şu saate kadar. Özellikle futbol maçlarının ertelenmesiyle ilgili kararlar ve yönetmelikler açık ve nettir. Bunlar zaman içerisinde havanın şekline göre, kulüplerin tavrına göre, oynadıkları maçlara göre değişiklik gösteremezler." dedi.

Barcelona maçı öne sürülerek 'Ülke puanı için ertelenmeli' söylemlerine de cevap veren Çebi, "Şimdi ülke puanlarına katkı veren sadece bugüne kadar Galatasaray değildir. Galatasaray da bu takımlarımızdan bir tanesidir. Beşiktaş’ın namağlup çıktığı dönem de Avrupa’da Şampiyonlar Ligi’nde aldığı puanların da Türk futboluna katkısı olduğunu kabul etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Niyet saha zeminiyse, bizim sahamızda oynayalım"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, derbiyle ilgili ilginç bir çıkışa da imza atarak, "Saha zemini bozulmasın diye ertelemek istiyorlarsa bizim sahamız müsait." dedi. Çebi, "Eğer konu tamamen sahanın top oynanabilir halde olmasını arzu etmekse, ben o zaman şunu ifade ediyorum: Bizim sahamız müsait. Galatasaray, arzu ettiği takdirde maçını burada bizimle oynayabilir. İsterse Olimpiyat Stadı’nda oynayabilir. İsterse Barcelona maçını, saha kötü durumdaysa onu burada oynayabilir, isterse Olimpiyat Stadı’nda oynayabilir." şeklinde konuştu.