Cristiano Ronaldo'dan, Manchester United hakkında çok konuşulacak sözler!

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Manchester United'da forma giyen Cristiano Ronaldo, kariyerinin son dönemiyle ilgili çok konuşulacak açıklamalar yaptı. İngiliz ekibine geri dönüş sürecinden de bahseden yıldız futbolcu, ihanete uğradığını söyledi.

Son zamanların tartışılan futbolcusu Cristiano Ronaldo, ikinci Manchester United dönemiyle ilgili açtı ağzını yumdu gözünü. TalkTV'ye röportaj veren Ronaldo, mevcut teknik direktörü Erik ten Hag'a saygı duymadığını ve kulübün kendisine ihanet ettiğini söyledi. Portekizli yıldız, Hollandalı teknik adam için, "Ona saygı duymuyorum; çünkü o bana saygı duymadı. Bana saygı duymuyorsan ben de sana saygı duymam." dedi.

"İhanete uğradım..."

Kızının temmuz ayında hastaneye kaldırıldığını ve bu süreçte kulübün kendisini desteklemediğini belirten Ronaldo, kendisinden şüphe edildiğini ve empati eksikliği gösterildiğini söyledi.

Kulübün çok fazla üzerine geldiğini vurgulayan Cristiano Ronaldo, "Beni sürekli ayrılmaya zorladılar. Kötü gidişattan beni sorumlu tuttular. Sadece teknik direktör değil, kulübün çevresindeki bazı kişiler bunu yaptı. İhanete uğramış gibi hissettim. Taraftarların gerçeği bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kulüp için en iyisini istiyorum. Bu yüzden Manchester United'a geldim. Ama içimizde City, Liverpool ve hatta şu anda Arsenal gibi bizim en üst seviyeye ulaşmamıza yardımcı olmayan bazı şeyler var." şeklinde konuştu.

"Ralf Rangnick Teknik direktör bile değil"

37 yaşındaki yıldız, önceki teknik direktörü Ralf Rangnick ile ilgili de ağır eleştiride bulundu:

  • Ronaldo ve Rangnick
  • "Ole Gunnar Solskjaer'i görevden aldıktan sonra, kimsenin anlamadığı bir şekilde sportif direktör Ralf Rangnick'i getirdiler. Bu adam teknik direktör bile değil. Manchester United gibi büyük bir kulüp bir sportif direktör getiriyor sadece beni değil tüm dünyayı şaşırttı."

Cristiano Ronaldo, Manchester United'dan ayrılacak mı?

Cristiano Ronaldo, "Picasso, 'Yeni bir şeyler yapmak için önce bazı şeyleri yıkmanız gerekir.' demişti. Buna benimle başlayacaklarsa net bir şekilde söylüyorum, hiç sorun değil." sözleriyle de ayrılığa açık kapı bıraktı.

Ten Hag geçen ay, Ronaldo'nun Tottenham karşısında oyuna girmeyi reddettiğini söylemiş ve yıldız oyuncuyu sonraki maçta Chelsea karşılaşmasının kadrosuna almamıştı.

"Sıfır gelişim!"

Cristiano Ronaldo, Manchester United'ın Sir Alex Ferguson'un ayrılışından beri gelişim gösteremediğini de sözlerine ekledi.

  • Ferguson ve Ronaldo
  • "Sıfır gelişim. Kulübün hak ettiği yolda olmadığını herkesten iyi biliyor. Ben kalbimin sesini dinlediğim için Manchester United'a geldim. Çünkü bu kulübü ve taraftarını seviyorum. Sir Alex Ferguson, 'Manchester City'ye gidemezsin' dediğinde 'Tamam patron' dedim."