Cumhurbaşkanı Erdoğan: Derbide kumpas var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Kupası'nda tatil edilen Fenerbahçe - Beşiktaş maçına ilişkin konuştu. Erdoğan, olaylı derbi hakkında 'kumpas' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Kupası'nda tatil edilen Fenerbahçe - Beşiktaş maçına ilişkin konuştu. Erdoğan, olaylı derbi hakkında 'kumpas' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde çıkan olayların hatırlatılması üzerine, bu konuya ciddi manada üzüldüğünü dile getirdi.

Dün akşam İstanbul'a indiği andan itibaren buna şahit olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bir defa bu futbol teröründen de öte bir şey. Burada ayrıca biraz açık konuşmam lazım, kumpas da var." dedi.

Maçtaki olayların hep korner atışı sırasında köşelerde olduğuna işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

  • "Burada tabii tribünlerdeki bu terörü birileri organize etti. Bu kendiliğinden olan bir şey değil. Sahada hava gayet iyi. Maç gayet güzel gidiyor. Geliyor orada diyelim ki Quaresma kornerini atacak. O esnada yok çakmakmış yok şuymuş yok buymuş bunlar atılıyor. Böyle bir şey olamaz ki... Ondan sonra yine bir diğer şey, bakıyorsunuz, Şenol Hoca'nın başına gelen olay. Bunlar kabullenilebilir şeyler değil. Keşke tabii Tolga da orada bir yanlışın içine girmemiş olsaydı ama özellikle Şenol Hoca'ya yapılanı affetmek mümkün değil. Ben Şenol Hoca'yı da aradım. Aynı şekilde Fikret başkanı, Aziz başkanı da aradım. Hepsiyle bu konuları görüştük. Hepsi de bu konudan çok müştekiler, şikayetçiler. Bu konuyla ilgili olarak birinci derecede Futbol Federasyonu bakalım çarşamba günü bakalım neler çıkaracak? Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığımızla bu işlerin üzerine gideceğiz, biz de bu konuda bir çalışma yapacağız."

Sahalarda fair play anlayışının hep lafta kaldığını ancak uygulamaya geçmediğinin de altını çizen Erdoğan, "En çok üzüldüğüm şey de şu: Tribünlerde biz hanımların, kızlarımızın tribünlere gitmesini istememizin sebebi neydi? Fair play'i sağlamaktı. Belki bayanlar burada var diye erkekler daha edep adab içerisinde bu maçları seyrederler diye düşünürken olay neredeyse tam tersine döndü. Bu hakikaten katlanılır bir şey değil, yenilir yutulur bir şey değil. Temennim odur ki alınacak tedbirlerle ki zaman zaman bazı tedbirler alındı. Şimdi tabii bakalım federasyon nasıl çalışma yapacak. Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığı ve hükümet olarak bu konunun üzerine gideceğiz." diye konuştu.