Denizde kum, Premier Lig'de para. Kulüpler transferler için bu yaz 1.1 milyar sterlin harcadı

İngiltere'de transfer dönemi hareketli geçti. Kulüpler, transferler için kasalarından toplam 1.1 milyar Sterlin çıkardı.

Bu yaz transfer dönemine damgasını yine İngiltere Premier Lig takımları vurdu. Bu yıl Premier Lig takımları transfere 1.1 milyar sterlin harcayarak geçen yıl ki 870 milyon sterlinlik rekorunu egale etmiş oldu. Geçen yıla göre gelirlerini %70 arttıran kulüpler buna güvenerek gerçekleştirdikleri transferler futbolcu piyasasını da yükseltmiş oldu.

Bu transfer sezonunun dikkat çekici özelliklerinden biri de, önde gelen kulüplerin bir zamanlar ilk 11'de sahaya çıkan bazı futbolcularını kiralık olarak göndermeleri oldu.

Manchester City, kalecisi Joe Hart'ı, orta saha oyuncusu Samir Nasri'yi, forvet Wilfried Bony ile savunmacı Eliaquim Mangala'yı bir seneliğine kadrodan uzaklaştırırken, Chelsea de kadrosundaki oyunculardan 38'ini kiraladı.

West Ham'in forveti Enner Valencia Everton'a, Arsenal'le 100'den fazla maça çıkan Jack Wilshere ise Bournemouth'a kiralandı.

İşte Premier Lig'de transfer sezonuna damgasını vuran takımlar



Manchester United

                                    
                                    
                                    İngiltere'de transfer sezonuna damgasını vuran takım Manchester United oldu. Zlatan Ibrahımovic'i bedelsiz olarak kadrosuna katan Moriho'nun takımı, Juventus'tan Paul Pogba'yı 89 milyon pound'a transfer ederek rekor kırdı. Mkhitaryan ve Eric Bailly'i de transfer eden katan kırmızı şeytanlar bu transferlere toplam 185 milyon Sterlin harcadı.
Manchester United İngiltere'de transfer sezonuna damgasını vuran takım Manchester United oldu. Zlatan Ibrahımovic'i bedelsiz olarak kadrosuna katan Moriho'nun takımı, Juventus'tan Paul Pogba'yı 89 milyon pound'a transfer ederek rekor kırdı. Mkhitaryan ve Eric Bailly'i de transfer eden katan kırmızı şeytanlar bu transferlere toplam 185 milyon Sterlin harcadı.
Manchester City

                                    
                                    
                                    Pep Guardiola ile anlaşan Manchester City de, transferin hızlı takımlarındandı. City;  Schalke'den Leroy Sane'i 37 milyon sterline,  Everton'dan John Stones'u da 47,5 milyon sterline transfer etti. İlkay Gündoğan, Claudio Bravo ve Nolito transferlerinide gerçekleştiren City'nin kasasından yaklaşık 170 milyon Sterlin çıkardı.
Manchester City Pep Guardiola ile anlaşan Manchester City de, transferin hızlı takımlarındandı. City; Schalke'den Leroy Sane'i 37 milyon sterline, Everton'dan John Stones'u da 47,5 milyon sterline transfer etti. İlkay Gündoğan, Claudio Bravo ve Nolito transferlerinide gerçekleştiren City'nin kasasından yaklaşık 170 milyon Sterlin çıkardı.
 Chelsea​

                                    
                                    
                                    Felaket olarak nitelenebilecek bir sezonun ardından takımı Antonio Conte'ye teslim eden Chelsea Transfer döneminin kapanmasına sayılı saatler kala eski oyuncusu Davıd Luız ile Marcos Alonso'yu kadrosuna kattı. Belçikalı forvet Batshuayı ve Fransız ön libero Ngolo Kante ile sözleşme imzalayan Chelsea, bu transferlere yaklaşık 150 milyon Sterlin'lik bir kaynak ayırdı.
Chelsea​ Felaket olarak nitelenebilecek bir sezonun ardından takımı Antonio Conte'ye teslim eden Chelsea Transfer döneminin kapanmasına sayılı saatler kala eski oyuncusu Davıd Luız ile Marcos Alonso'yu kadrosuna kattı. Belçikalı forvet Batshuayı ve Fransız ön libero Ngolo Kante ile sözleşme imzalayan Chelsea, bu transferlere yaklaşık 150 milyon Sterlin'lik bir kaynak ayırdı.
Arsenal

                                    
                                    
                                    Arsenal ise transferin son günlerini hareketli geçirdi. Londra ekibi, Shkodran Mustafi ve Lucas Perez'in yanı sıra Granit Xhaka ile Rob Holding'i renklerine bağladı.
Arsenal Arsenal ise transferin son günlerini hareketli geçirdi. Londra ekibi, Shkodran Mustafi ve Lucas Perez'in yanı sıra Granit Xhaka ile Rob Holding'i renklerine bağladı.
Leicester City

                                    
                                    
                                    Premıer Lig'in son şampiyonu Leicester City Riyad Mahrez ve Jamie Vardy'i kadrosunda tuttu ve iki deneyimli forvet oyuncusu Islam Slimani ve Ahmed Musa'yla kadrosunu güçlendirdi. Fransa Ligi'nden Nampalys Mendy ile orta sahasına takviye yapan Leicester ayrıca, Alman kaleci Ron-Robert Zieler ve Polonyalı orta saha oyuncusu Bartosz Kapustka'yı kadrosuna kattı.
Leicester City Premıer Lig'in son şampiyonu Leicester City Riyad Mahrez ve Jamie Vardy'i kadrosunda tuttu ve iki deneyimli forvet oyuncusu Islam Slimani ve Ahmed Musa'yla kadrosunu güçlendirdi. Fransa Ligi'nden Nampalys Mendy ile orta sahasına takviye yapan Leicester ayrıca, Alman kaleci Ron-Robert Zieler ve Polonyalı orta saha oyuncusu Bartosz Kapustka'yı kadrosuna kattı.
Liverpool

                                    
                                    
                                    Premıer Lig'de geçen sezonu iyi geçiren iki oyuncu Sadio Mane ve Georginio Wijnaldum ile kadrosunu güçlendiren Liverpool Marıo Balotelli'yi ise; Fransız ekibi Nice'e gönderdi.
Liverpool Premıer Lig'de geçen sezonu iyi geçiren iki oyuncu Sadio Mane ve Georginio Wijnaldum ile kadrosunu güçlendiren Liverpool Marıo Balotelli'yi ise; Fransız ekibi Nice'e gönderdi.
Premier Lig'in 2016-2017 sezonunun en pahalı futbolcuları
Premier Lig'in 2016-2017 sezonunun en pahalı futbolcuları
Kulüplerin transfer rekorları

                                    
                                    
                                    Kaynak: BBC
Kulüplerin transfer rekorları Kaynak: BBC