Arjantin Dünya Şampiyonu

Arjantin Milli Takımı
Arjantin Milli Takımı

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Arjantin, finalde Fransa'yı normal süresi 2-2, uzatma devreleri ise 3-3 beraberlik ile sona eren maçta penaltı atışları sonrasında mağlup etti ve 36 yıl sonra şampiyon oldu.

2022 FIFA Dünya Kupası'nı, normal süresi 2-2, uzatma bölümü 3-3 sona eren finalde, Fransa'yı penaltı atışlarıyla yenen Arjantin kazandı.

Arjantin, 1986'dan sonra yeniden Dünya Kupası'nı kazanarak 36 yıllık şampiyonluk özlemine son verdi.

Arjantin ilk devreyi önde kapattı

Arjantin, 21. dakikada penaltı kazandı. Sol kanattan ceza sahasına giren Di Maria, Dembele ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Hakem Marciniak penaltı kararı verdi. 23. dakikada penaltı atışını kullanan Messi, kaleci Lloris vetopu ayrı köşelere gönderdi ve Arjantin'i 1-0 öne geçirdi.

Arjantin 36. dakikada Di Maria ile farkı 2'ye yükseltti ve ilk devreyi önde tamamladı.

Fransa geri döndü!

İlk yarı şut çekemeyen ve pozisyon üretemeyen Fransa'ya Arjantin karşısında beraberlik için yalnızca 2 dakika yetti. Fransa, 2 dakikada Mbappe ile bulduğu 2 golle, skora eşitliği getirdi.

Arjantin ceza sahasına giren Kolo Muani, Otamendi ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanmak için Mbappe 80. dakikada topun başına geçti. Mbappe'nin kullandığı atışta kaleci Martinez'in parmaklarına da çarpan top ağlara gitti ve fark 1'e indi.

81. dakikada Mbappe, Fransa adına bir gol daha kaydederek skoru 2-2 yaptı. Ve maç uzadı.

Uzatmada eşitlik devam etti

Uzatma dakikalarının ilk bölümü dengede geçti.

109. dakikada Arjantin bir kez daha öne geçti. Arjantin'de Messi yakın mesafeden vurdu, gol çizgisini geçen topu Kounde uzaklaştırdı ancak hakem gol kararını verdi ve Güney Amerika ekibi bir kez daha öne geçti.

116. dakikada Fransa yeniden kazandı. Mbappe'nin şutunda, Montiel ceza sahasında elle müdahale edince hakem bir kez daha penaltı kararını verdi. 118. dakikada penaltıyı kullanan Mbappe topu filelerle buluşturdu.

Penaltılarda kazanan Arjantin!

  • Arjantin'de Messi, Dybala, Paredes ve Montiel penaltı atışlarını gole çevirdi ve Güney Amerika ekibi Dünya Kupası'nın sahibi oldu.
  • Fransa'da Coman ve Tchouameni penaltı atışından yararlanamadı. Mbappe ve Kolo Muani'nin penaltı atışlarındaki golleri ise Fransa'ya yetmedi.