Emmanuel Eboue tutuklandı mı?

Emmanuel Eboue tutuklandı mı?
Emmanuel Eboue tutuklandı mı?

Yaşadığı maddi sorunlar nedeniyle birkaç ay önce tüm dünyanın konuştuğu Emmanuel Eboue’nin tutuklandığı iddia edildi.

Yaşadığı maddi sorunlarla İngiltere'nin yanı sıra Türkiye'de de tüm dikkatleri üzerine çeken Emmanuel Eboue hakkında şaşırtan bir haber geldi. İngiltere'nin köklü gazetelerinden Mirror'ın spor yazarlarından Darren Lewis önemli bir iddiada bulundu. Lewis, Emmanuel Eboue'nin Kuzey Londra'da tutuklandığını duyurdu.

Ancak Fildişi Sahilli eski futbolcunun gözaltına alınma sebebi henüz açıklanmadı.

Emmanuel Eboue neler yaşadı?

Fildişi Sahilli futbolcu neredeyse tüm servetini yitirdi.
Fildişi Sahilli futbolcu neredeyse tüm servetini yitirdi.

Eylül ayında AIDS olduğu iddia edildiği için Limosol'a transferi yatan Eboue, o dönemde hastalığın dedikodudan ibaret olduğunu söylemişti. Eboue, Londra'da yapılan tüm testlerin negatif çıktığını da belirtmişti.

İngiliz basına göre Eboue, boşanma davasının ardından yüklü bir tazminat ödemek zorunda kaldı. Neredeyse bütün servetini kaybeden Eboue, Londra'da ki evinde polislerden saklanarak yaşıyor.

Ada basınına konuşan Eboue, "Tanrı'nın bana yardım etmesini istiyorum. Çocuklarımı göremiyorum. Eski eşim bana onları göstermiyor. Onların seslerini duymamak canımı yakıyor. Bu nedenle intihar ettim. Çocuklarımı göremedikçe bu düşünce yine aklımdan geçiyor. Onlar yokken ben yapayalnızım" dedi.

Parasını eşi yönetiyordu

Eboue, "Yaşadığım evi eşime devretmem gerekiyor. Koridorlar valizlerle dolu. Karanlıkta oturuyorum. Sanki her an polis gelecek ve beni evden zorla çıkartacaklarmış gibi geliyor. Bunları yaşıyor olmam adil değil. Sonuna kadar savaşacağım, evimi bırakmayacağım. Eski eşim kariyerim boyunca mali işlerimi yönetti. Ona çok güvendim. Ama düştüğüm durum ortada" diye konuştu.

İntiharın eşinde olduğunu açıklayan Eboue’ye o dönemde hem Galatasaray hem de eski dostları yardım eli uzatmıştı.