Fatih Terim istedi efsane isim Florya'ya geri döndü

Ali Yavaş
Ali Yavaş

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, altyapının efsane ismi Ali Yavaş'ı Florya'ya döndürdü ve Ali Yavaş yeniden altyapının başına geçti.

Fatih Terim'in Galatasaray'a geri dönmesinin ardından Florya'da değişim rüzgarları esmeye devam ediyor.

Fanatik'in haberine göre; Florya'da kendi ekibini kurmak isteyen Fatih Terim, altyapıda büyük bir değişikliğe gitti. Altyapıya her daim önem veren Fatih Terim, Galatasaray alt yapısında önemli futbolcuların yetişmesinde büyük payı olan eski alt yapı sorumlusu Ali Yavaş'ı yeniden göreve getirdi. Galatasaray'ın eski futbolcusu olan Ali Yavaş, 2002-2008 yılları arasında Galatasaray'ın alt yapı sorumlusu olarak görev yapmıştı.

O dönemde Arda Turan, Uğur Uçar, Uğur Demirok, Sabri Sarıoğlu gibi birçok önemli futbolcuyu Türk futboluna kazandıran Ali Yavaş’ın meşhur ekibini Florya’da yeniden bir araya getirmesi bekleniyor. O ekipte; Ahmet Keskinkılıç, Nedim Yiğit, Recep Yazıcı, Halim Fıçıcı ve Emrah Bayraktar gibi çok önemli isimler vardı.

ALİ YAVAŞ KİMDİR?

1950 doğumlu olan Ali Yavaş, Karagümrük ve Altay'da futbol oynadıktan sonra Galatasaray'a transfer oldu. 1980 yılında futbola veda ettikten sonra Kasımpaşa ve İstanbulspor'da teknik direktörlük yaptı. Jupp Derwall döneminde Galatasaray'da idari menajerlik görevi yaptı. 2002 yılında ise alt yapının başına getirildi. Onun görev aldığı dönemde altın çağını yaşayan Galatasaray alt yapısı sayısız oyuncuyu Türk futboluna kazandırdı. 2009 yılında kendi isteğiyle Azerbaycan'ın Qabala takımına giden Ali Yavaş 3-4 yıllık çalışmasının ardından Türkiye'ye dönmüştü.