Fatih Terim'i beklerken Winfried Schaefer imzaladı!

Fatih Terim Winfried Schaefer  İstiklal
Fatih Terim Winfried Schaefer İstiklal

Bir dönem Fatih Terim ile ilgilenen İran kulübü İstiklal Kulübü, Jamaika milli takımının teknik patronu Winfried Schaefer ile resmen anlaştı.

GZT SPOR DIŞ HABERLER - İran temsilcisi İstiklal Kulübü’nün yeni teknik direktörü belli oldu.

Bir dönem Fatih Terim ile yakından ilgilenen Tahran ekibi, Winfried Schaefer ile anlaşmaya vardı. 67 yaşındaki deneyimli teknik adam, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla söz konusu anlaşmayı resmen duyurdu.

Yeni takımıyla ilgili açıklamalarda bulunan Schaefer, “İran’da büyük bir konukseverlikle karşılandım. Futbola karşı etkileyici bir tutku ve doğru ruha sahip bir takım” ifadelerini kullandı.

Eski Alman futbolcu olan Winfried Schaefer, en son Jamaica milli takımını çalıştırıyordu.
Eski Alman futbolcu olan Winfried Schaefer, en son Jamaica milli takımını çalıştırıyordu.

Sözleşmenin detaylarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmasa da Alman çalıştırıcının yıllık 240 bin avro alması bekleniyor.

İstiklal, İran Ligi'nde 8 hafta sonunda 8 puanla 11'inci sırada bulunuyor.

FATİH TERİM İÇİN KESENİN AĞZI AÇILMIŞTI

İstiklal Kulübü'nün temsilcisi Emir Sultani, Fatih Terim'le İstanbul'da görüşerek teknik direktörlük görevi için kendisine resmi teklif yaptıklarını söylemişti.

Geçtiğimiz günlerde İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim'e konuşan Sultani, Terim'le İstanbul'daki evinde bir araya gelerek resmi teklifte bulunduklarını belirtmiş ve "Fatih Terim, İstiklal takımının teklifinden memnuniyet duyduğunu ifade etti ve doğal olarak bazı taleplerde bulundu." demişti.

Sultani ayrıca, Terim'in taleplerini İstiklal Spor Kulübü Üst Yöneticisi Rıza İftikari'ye ilettiğini ve son kararın verilmesi için kulüp yetkilileriyle görüşeceklerini kaydetmişti.

Fatih Terim'in Türkiye'de büyük bir üne sahip olduğunu hatırlatan Sultani, "Terim, şüphesiz dünyanın en iyi Müslüman teknik direktörü. Terim gibi önemli bir çalıştırıcının İran futbolunda yer alması, hem teknik hem ekonomik olarak takımımıza çok büyük katkı sağlayacak." ifadelerini kullanmıştı.

Emir Sultani, Terim için yüksek ücret ödemeyi göze aldıklarını aktararak, "Bu parayı, tanıtım gelirleri ve başta Galatasaray olmak üzere Türk takımlarıyla yapılacak hazırlık karşılaşmalarında elde edilecek gelirler sayesinde karşılayabiliriz." diye konuşmuştu.