Fenerbahçe zor da olsa kazandı

Fenerbahçe, Adana Demirspor'u 1-0 mağlup etti
Fenerbahçe, Adana Demirspor'u 1-0 mağlup etti

Fenerbahçe, Süper Lig'e galibiyetle başladı... Sarı lacivertliler, Adana Demirspor deplasmanında Mesut Özil'in 46. dakikada attığı golle 1-0 kazanarak 3 puan aldı.

Fenerbahçe, Süper Lig'in ilk haftasında, yıldız transferlerle gündeme gelen Adana Demirspor ile karşılaştı. Vitor Pereira ile şampiyonluk hedefleyen sarı lacivertliler, ilk yarıda fazla etkili olamazken, Gustavo'nun bir şutu direkten döndü. Adana Demirspor, Balotelli ile gol ararken, Altay kurtarışlarıyla buna izin vermedi. Castro'nun bir şutu da direkten döndü.

İkinci yarı golle başladı

İkinci yarıya Samatta-Serdar Dursun ve Ferdi Kadıoğlu-Serdar Aziz değişikliğiyle başlayan Fenerbahçe, henüz 13. saniyede golü buldu. İrfan Can'ın sol kanattan getirdiği pozisyonda topu boş kaleye gönderen Mesut Özil, takımını 1-0 öne geçirdi.

Balotelli çıktı, Adana Demir hareketlendi

Adana Demirspor'da 62. dakikada Belhanda ve Balotelli'nin yerine Ezeh ve Assombalonga girdi. Bu dakikadan sonra hücumda daha hareketli olan lacivert mavililer, çok sayıda pozisyon üretse de gol bulamadı. Serdar Dursun'un sakatlanıp çıkmasıyla ileride top tutamamaya başlayan Fenerbahçe, kontrataklarla tehlikeli olmaya çalışsa da mücadelede başka gol olmadı ve maç 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sonuçlandı.