Fenerbahçe'de Cocu kanunları

Fenerbahçe'de Cocu kanunları
Fenerbahçe'de Cocu kanunları

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Cocu, futbolcuların konsantrasyonunu üst seviyeye çekmek ve takım duygusunu artırmak amacıyla tesislerde bir dizi uygulamaya gitti. Cocu'nun yemeklerde cep telefonu kullanımını da yasakladığı belirtildi.

Phillip Cocu, PSV'de olduğu gibi Samandıra Tesisleri’nde de birçok yeni kuralı uygulamaya soktu. Oyuncularının kendi aralarında daha fazla vakit geçirmelerini isteyen Hollandalı çalıştırıcının tesislerde bazı farklılıklar getirdiği öğrenildi.

Vatan'da yer alan habere göre Cocu'nun kurallarından bazıları şöyle;

  • Yemekte cep telefonu kullanmak yasak.
  • İdmana 1 saat erken gelinecek.
  • Özellikle yemeklerde kaynaşmak için sohbet etmek zorunlu olacak.

"FUTBOLCULAR TELEFONLA OYNAMAZ"

Normalde takım toplantılarına futbolcular cep telefonları ile giremiyordu. Ancak 47 yaşındaki teknik adam bunun yanında yemek salonunda da cep telefonu bulundurulmasını yasakladı. Cocu bu yasağı da, “Futbolcular telefonla oynamaz. Özellikle yemeklerde birbirleri ile konuşup, sohbet ederler. Çünkü yemekler, böyle ortamlarda aynı zamanda takımı birbirine yaklaştırır ve aile ortamı oluşur. Futbolcular gözlerinin içine bakarak ne istediklerini söylerler. Bu da takım olma konusunda en büyük fırsatlardan biridir. Bu yüzden bu fırsatı başlangıç olarak değerlendirelim. Daha çok bir arada olup, birbirimizle daha çok konuşalım” ifadeleriyle aktardı.

📸 #FBSK #instaFB

Fenerbahçe SK (@fenerbahce)'in paylaştığı bir gönderi ()