Fenerbahçe'de transfer gerilimi

​Fenerbahçe'de transfer gerilimi
​Fenerbahçe'de transfer gerilimi

Fenerbahçe Sportif Direktörü Comolli transfer çalışmalarını dört koldan sürdürüyor. Ancak yeni bir ismin henüz takıma dahil olmaması taraftarları huzursuzlandırmaya başladı.

Yeni sezon hazırlıklarının ilk ayağını İstanbul'da tamamlayan Fenerbahçe'nin yurt dışı kampı 9 Temmuz'da başlayacak. İkinci etap çalışmalarından önce Fenerbahçe Teknik Direktörü Cocu takıma takviye yapılmasını istiyor. Cocu birçok isimle temas kurmasına rağmen maddi sorunlar nedeniyle bir türlü anlaşma sağlayamadı,

Finansal Fair Play kriteri

Milliyet'in haberine göre; Fenerbahçe yönetimi finansal fair play nedeniyle temkinli adım atıyor bu da transferlerin netleşmemesinin en önemli sebebi. Jack Wilshere konusunda çok istekli olan Fenerbahçe, bonservis sorunu olmamasına rağmen yıllık maaş ve imza parası gibi konulara takıldı. Son anda devreye West Ham’ın girmesiyle de iş iyice tıkandı ve İngiliz kulübü bu transferden başarılı çıktı.

Lille’ye imza attı

Forvet konusunda Bas Dost ismi ağırlık kazansa da karmaşa yaşanıyor. Bas Dost’un 15 milyon Euro’ya yakın istediği maaş ve imza parası ile FIFA ve kulübü Sporting arasındaki sıkıntılar sürüyor. Sporting ile tek taraflı olarak sözleşmesini fesheden Hollandalı golcü, henüz olumlu sürece giremedi. Benzer şekilde St.Etienne’den Lille’e giden Jonathan Bamba da Fenerbahçe’nin hedefe alıp kaybettiği diğer bir isim oldu.

Tek kaleci Kameni

Cocu bir an önce transfer yapılmasını istiyor.nFotoğraf: AA
Cocu bir an önce transfer yapılmasını istiyor.nFotoğraf: AA

Kaleci konusunda da Fenerbahçe adım atamadı. Volkan Demirel ile kampın başlamasına 2 gün kala sözleşme yenilemeyen Fenerbahçe’de tek kaleci Carlos Kameni kaldı. Yıllık 2.2 milyon euro alan Kameni ile de yolların ayrılması bekleniyor.

İşi zora girdi

Stoper konusunda da Neto’nun ayrılmasıyla elinde 2 oyuncusu kalan Fenerbahçe’de Yerry Mina konusu da çözümsüzlüğe gitti. Dünya Kupası’nda 3 golle parlayan Mina’nın Dortmund, Liverpool ve Everton’un listesine girmesi transferi bir hayli zora soktu.

Peki, kimdir Phillip Cocu?

Phillip John William Cocu 29 Ekim 1970'te Hollanda'nın Eindhoven şehrinde dünyaya geldi. Alkmaar Zaanstreek altyapısında futbola başlayan Cocu, 1988'de A Takıma yükseldi. Orta sahada görev alan Cocu 1990'da SBV Vitesse'ye transfer oldu. 1995-1998 yılları arasında PSV forması giyen Cocu'nun yolu Barcelona ile kesişti.

1998-2004 yılları arasında Katalan devinde top koşturan Hollandalı ardından PSV'ye döndü. 2004-2007 yılları arasında PSV'de oynayan Cocu kariyerinin son sezonu olan 2007-2008'i Al-Jazira Club'da geçirdi. Hollanda Milli Takımı formasını 101 maçta terleten Cocu'nun teknik direktörlük kariyeri ise PSV'de yardımcı antrenör olarak başladı.

4 yılda 3 şampiyonluk

Cocu, 2013 yılında bu yana PSV'nin teknik direktörlüğünü üstleniyor. Yetenekli futbol adamının yönetiminde PSV son 4 sezonda Hollanda Ligi'nde üç şampiyonluk yaşadı.