Fenerbahçe'den 'kocaman' galibiyet!

Fenerbahçe'den 'kocaman' galibiyet!
Fenerbahçe'den 'kocaman' galibiyet!

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Başakşehir ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Başakşehir'i 2-0 mağlup eden Fenerbahçe şampiyonluk yarışında büyük bir virajı kayıpsız dönerek iddiasını sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig 21. hafta mücadelesinde Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Fatih Terim Stadı’nda oynanan maçı kazanan taraf, 2-0’lık skorla Fenerbahçe oldu.

Sarı lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri 32. ve 56. dakikalarda Fernandao kaydederken, Medipol Başakşehir ise müsabaka boyunca gol sevinci yaşayamadı. Öte yandan Fenerbahçe’de Fernandao, 749 gün sonra bir maçta iki gol birden atma başarısı gösterdi.

Başakşehir, 12 Mart 2016'dan sonra Süper Lig'de ilk kez evinde oynadığı bir maçtan mağlubiyetle ayrıldı.
Başakşehir, 12 Mart 2016'dan sonra Süper Lig'de ilk kez evinde oynadığı bir maçtan mağlubiyetle ayrıldı.

Alınan bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 41’e yükseltti ve şampiyonluk yolunda çok zorlu bir virajı 3 puanla dönerek iddiasını sürdürdü. Başakşehir ise 43 puanda kalarak liderlik koltuğunu tehlikeye soktu. Galatasaray, Antalyaspor’u mağlup etmesi durumunda zirvenin yeni sahibi olacak.

Ligde önümüzdeki hafta Başakşehir, Trabzonspor deplasmanına konuk olacak. Fenerbahçe ise sahasında Alanyaspor’u ağırlayacak.

Başakşehir evinde 31 maç sonra ilk kez yenildi.
Başakşehir evinde 31 maç sonra ilk kez yenildi.

BAŞAKŞEHİR 0–2 FENERBAHÇE MAÇININ ÖZETİ (İLK YARI)

  • 2. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Dirar, savunmanın arkasına sarkan Giuliano’yu gördü. Brezilyalı futbolcunun yerden vuruşunda top direğin dibinden auta çıktı.
  • 19. dakikada Gökhan İnler’in hatasında Josef topu kaptı ve Giuliano’ya verdi. Bu futbolcunun şutunda savunmaya çarpan top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.
  • 31. dakikada Dirar’ın sağdan yaptığı ortada Fernandao kafayla indirdi. Giuliano’nun yaptığı vuruşta top yandan auta çıktı.
  • 32. dakikada savunmada yapılan hatada topla buluşan Fernandao kaleciyle karşı karşıya kaldı ve şutunu çekip takımını öne geçirdi. 0-1
  • 40. dakikada Gökhan İnler’in pasında Adebayor topu Visca’ya gönderdi. Bu futbolcunun ceza sahası dışından şutunda kaleci Volkan Demirel başarılıydı.
  • 45+1. dakikada Visca’nın sağdan kullandığı korner atışında Cherjou yükselip kafayı vurdu ancak Volkan Demirel topu kornere gönderdi.

BAŞAKŞEHİR 0–2 FENERBAHÇE MAÇININ ÖZETİ (İKİNCİ YARI)

  • 56. dakikada sağ kanattan Isla’nın içeri çevirdiği topa kale önünde arka direkte Fernandao’nun yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-0
  • 65. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Guliano’nun çalımlayarak ceza yayı üzerinden yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak kaleci Volkan’ın müdahalesiyle üstten kornere gitti.
  • 82. dakikada Aatif’in pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Dirar’ın kaleci Volkan ile karşı karşıya kalarak yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Volkan ayaklarıyla çıkardı.
  • 85. dakikada sol taraftan İrfancan’ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içi sağ çaprazında arka direkte Adebayor’un gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.

FENERBAHÇE’DE 4 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Medipol Başakşehir karşısında, bir önceki haftaya göre ilk 11'de dört değişiklik yaptı.

Kocaman, geçen hafta Gençlerbirliği'yle 2-2 berabere kaldıkları karşılaşmanın ilk 11'inde şans verdiği Mathieu Valbuena, Oğuz Kaan Güçtekin, Alper Potuk ve Roberto Soldado'yu bu kez yedekler arasında oturttu.

Bu isimlerin yerine Kocaman, Luis Neto, Aatıf Chahechouhe, Giuliano Victor de Paulo ve Jose Fernandao'ya şans verdi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

GIULIANO GERİ DÖNDÜ

Fenerbahçe'de sakatlığını atlatan Brezilyalı hücumcu orta saha oyuncusu Giuliano, Medipol Başakşehir maçıyla sahalara döndü.

Süper Lig'in 18. haftasında Göztepe maçında omzundan sakatlanan Giuliano, hafta içi takımla çalışmalara başlamıştı. Giuliano, 21 gün sonra sarı-lacivertli formayla sahaya çıktı.

Fotoğraf: İhlas
Fotoğraf: İhlas

NETO 49 GÜN SONRA

Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Neto, Süper Lig'de 49 gün sonra forma giydi.

Son olarak Süper Lig'de 17. haftada 23 Aralık 2017'de oynanan Atiker Konyaspor maçında forma giyen Neto, daha sonra sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalmıştı.

Hafta içi Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında Akın Çorap Giresunspor maçında sakatlığını atlatarak forma giyen Neto, Süper Lig'de de forma hasretini Medipol Başakşehir karşısında giderdi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Öte yandan, sarı-lacivertli takımda sakatlıkları devam eden Martin Skrtel, Vincent Janssen ve İsmail Köybaşı ise bu maçta da takımlarını yalnız bırakmak zorunda kaldı. Sakatlıklarını atlatarak hafta içi takımla çalışmalara başlayan Mehmet Ekici ile Şener Özbayraklı ise 21 kişilik listeye dahil edilmedi.

FERNANDAO'NUN SÜPER LİG'DE 100. MAÇI

Fenerbahçe'nin Brezilyalı santrforu Jose Fernandao, Medipol Başakşehir karşısında Spor Toto Süper Lig'deki 100. maçına çıktı.

Bursaspor'a 2013-2014 sezonunun devre arasında kiralık olarak gelerek Türkiye macerasına başlayan Fernandao, Süper Lig'deki 100. sınavını Fenerbahçe formasıyla Medipol Başakşehir karşısında verdi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

FENERBAHÇE'Yİ TARAFTARI YALNIZ BIRAKMADI

Fenerbahçe'yi zorlu maçta taraftarı yalnız bırakmadı.

Sarı-lacivertli taraftarlar, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda kendileri için ayrılan deplasman tribününün tamamını doldurdu.

Karşılaşmadan önce takımlarını tribüne çağırarak destek olan sarı-lacivertli taraftarlar, tribünde büyük bir Türk bayrağı açarak "Şehitler ölmez vatan bölünmez" tezahüratı yaptı.

ARDA TURAN İLK KEZ 11’DE

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe'yi konuk eden Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, Arda Turan'a ilk kez bir maçta 11'de şans verdi.

Devre arasında İspanyol ekibi Barcelona'dan kiralık olarak kadroya katılan Arda, turuncu-lacivertli formayla ilk kez bir maçta 11'de sahaya çıktı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Arda, Medipol Başakşehir formasını ilk kez Bursaspor deplasmanında giymiş ve ilk golünü bu maçta atmıştı. 31 yaşındaki oyuncu, Kardemir Karabükspor ve Atiker Konyaspor karşılaşmalarında da ikinci yarıda oyuna dahil olmuştu.

EMRE BELÖZOĞLU'NUN YERİNDE GÖKHAN İNLER

Abdullah Avcı, kart cezalısı Emre Belözoğlu'nun yokluğunda ilk 11'de Gökhan İnler'e şans verdi.

Atiker Konyaspor karşılaşmasının uzatma dakikalarında kırmızı kart gören Emre'nin yokluğunda Avcı, orta sahanın ortasında Mahmut Tekdemir ile Gökhan İnler'i sahaya sürdü.

Avcı, sakatlığı sebebiyle hafta içi takımdan ayrı çalışan Brezilyalı orta saha oyuncusu Marcio Mossoro'yu da kadroya almadı. Mossoro'nun yerinde ise İrfan Can Kahveci görev yaptı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

EPUREANU HASTALIĞI NEDENİYLE KADROYA ALINMADI

Turuncu-lacivertli takımda Emre Belözoğlu ve Mossoro'nun yanı sıra gribal enfeksiyon nedeniyle dün gece ateşi yükselen savunmanın önemli isimlerinden Alexandru Epureanu da kadroda yer alamadı.

Avcı, Epureanu'nun yerine Aurelien Chedjou'yu ilk 11'de sahaya sürdü.

Medipol Başakşehir, Fenerbahçe karşısında Volkan Babacan, Caicara, Attamah, Chedjou, Clichy, Mahmut Tekdemir, Gökhan İnler, Visca, İrfan Can Kahveci, Arda Turan ve Adebayor 11'iyle sahada yer aldı.

CHEDJOU 308 GÜN SONRA SAHADA

Medipol Başakşehir'in Kamerunlu savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, turuncu-lacivertli formayle ilk resmi maçına Fenerbahçe karşısında çıktı.

Sezon başında Medipol Başakşehir'e transfer olan Chedjou, Slovenya kampında yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalmıştı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Chedjou, son olarak Süper Lig'de 10 Nisan 2017'de Galatasaray forması ile Medipol Başakşehir'e karşı 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda sahaya çıkmıştı. O karşılaşmayı turuncu-lacivertliler 4-0 kazanmıştı.

Chedjou, 308 gün sonra Fenerbahçe'ye karşı sahaya çıkarak, bir maçta görev aldı.

MEHMETÇİK'E DESTEK

3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki karşılaşma öncesinde stat hoparlörlerinden çalan "Komando" marşı ile Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e destek verildi.

Tribünlerdeki taraftarlar da "Ne Mutlu Türküm Diyene" ve "Vatan Sana Canım Feda" tezahüratlarıyla Mehmetçik'e destekte bulundu.

Fotoğraf: İhlas
Fotoğraf: İhlas

Ayrıca Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları'nın gösterisi de stattaki skorboardlardan gösterildi.

Karşılaşma öncesinde de Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunuldu.

İki takım oyuncuları, maç öncesinde birbirlerine sarılarak poz verdi.

LUCESCU TRİBÜNDE!

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Medipol Başakşehir-Fenerbahçe mücadelesini tribünden takip etti.

Fotoğraf: İhlas
Fotoğraf: İhlas

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’ndaki yerini aldı. Rumen teknik adam, Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında oynanan Medipol Başakşehir - Fenerbahçe mücadelesine gelerek, müsabakayı tribünden takip etti. Öte yandan Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu da mücadeleyi tribünden takip ederek, takımını yalnız bırakmadı.