Fenerbahçe'yi bekleyen dev ceza!

Derbinin faturası ağır olacağa benziyor.
Derbinin faturası ağır olacağa benziyor.

Kadıköy'de yaşanan saha olayları sebebiyle tatil edilen Fenerbahçe - Beşiktaş maçının ardından akıllarda tek bir soru var? Bu derbinin faturası ne olacak?

Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan yarı final rövanş maçı, 57. dakikada yaşanan saha olayları nedeniyle tatil edildi.

Maçın tatil edilmesinin ardından akıllara gelen ilk soru, sarı lacivertli ekibin söz konusu olaylardan dolayı ne kadar ceza alacağı oldu. Yaşanan daha önceki olaylar emsal kabul edildiği taktirde, Fenerbahçe’nin 4 maç seyircisiz oynama ve hükmen mağlup olma cezalarıyla karşı karşıya kalabilir.

  • Not: Hatırlanacağı üzere Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında 2016 yılında oynanan mücadelede yaşanan saha olayları sebebiyle maç yarıda kalmış ve hakemler soyunma odasına gitmişti. TFF, o dönem verdiği kararda Trabzonspor'a 4 maç ceza vermiş, Fenerbahçe'yi de hükmen galip saymıştı.

Sarı lacivertli ekip, bahsi geçen cezaları alması halinde finale yükselemeyecek ve yarı finalde elenmiş olacak. Ayrıca seyircisiz oynanacak maçlar ise Türkiye Kupası maçları için geçerli olacak.

⚡Derbi tatil edildi!

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()