Ferdi Kadıoğlu takımdan ayrılıyor mu? Resmî teklif geldi

Ferdi Kadıoğlu
Ferdi Kadıoğlu

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Sevilla ile eşleşen Fenerbahçe, her iki maçta da iyi bir performans göstermesine rağmen toplam skorla 2-1 mağlup oldu ve turnuvadan elendi. Sarı lacivertli ekipte transferde sıcak bir gelişme yaşandı. Bu sezon gösterdiği performansla taraftarın beğenisini toplayan ve Avrupa devlerinin radarına giren Ferdi Kadıoğlu için resmî teklifi geldi.

Avrupa Ligi son 16 turunda Sevilla ile eşleşen Fenerbahçe, ilk maçı Estadio Ramón Sánchez Pizjuán'da 2-0 kaybetti.

Sarı lacivertliler Kadıköy'deki rövanş mücadelesini 1-0 kazanmasına rağmen turu geçemedi.

Asıl hedefini lig olarak belirleyen Fenerbahçe'de sürpriz bir gelişme yaşandı. Gösterdiği performans ile Avrupa'nın gözdesi haline gelen ve adı birçok kulüp ile anılan Ferdi Kadıoğlu'na ilk resmî teklif geldi.

  • Ferdi Kadıoğlu

Avrupa devlerinin radarında

Milli oyuncu için Avrupa'dan birçok kulübün ilgisi var. Atalanta, Milan, Napoli, Brighton, Newcastle United, Borussia Dortmund ve Bayern Münih'in durumunu yakından takip ettiği yıldız oyuncu için şimdi de Ajax devreye girdi.

23 yaşındaki futbolcu için Fenerbahçe'ye ilk resmî teklifi Hollanda ekibi Ajax verdi. Ancak gelen teklif sarı lacivertlilerin beklentisinin altında kaldı.

Fenerbahçe, 10 milyon euroyu reddetti

Ajax, yıldız oyuncu için sarı-lacivertlilere 10 milyon euroluk bir teklifte bulunurken Fenerbahçe ise bu teklifi reddetti. Hollanda temsilcisinin bu rakamı 15 milyon euro ile revize edeceği konuşuluyor.

  • Ferdi Kadıoğlu

Sarı lacivertlilerin beklentisi yüksek

Sarı-lacivertli yönetimin Ferdi Kadıoğlu için beklentisi ise daha yüksek. Fenerbahçe, 23 yaşındaki milli oyuncu için en az 20 milyon euro bekliyor. Transferin beklenen rakama gerçekleşmesi durumunda Ferdi, Vedat Muriqi ile birlikte Fenerbahçe tarihinin en pahalı 2. satışı olacak.

  • Ferdi Kadıoğlu, bu sezon Fenerbahçe formasıyla 34 resmî maça çıktı ve bunların 32'sinde ilk 11'de yer aldı. Toplam 2915 dakika süre alan 23 yaşındaki milli oyuncu, 1 gol ve 3 asistle takımına katkıda bulundu.