Ferdi Kadıoğlu: Avrupa’ya gitme hayalim var

Ferdi Kadıoğlu
Ferdi Kadıoğlu

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Kasımpaşa ile karşılaşacak. Sarı lacivertli ekipte Ferdi Kadıoğlu, antrenmanda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Avrupa hayalinden bahseden 23 yaşındaki yıldız, Fenerbahçe'deki gelişimine de değindi.

Ferdi Kadıoğlu, bugün düzenlenen antrenmanda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ferdi Kadıoğlu'nun açıklamaları:

  • "Önceki maç ile ilgili konuşacak olursam Ümraniye’ye karşı bana göre önemli bir üç puan elde ettik. En iyi maçımız mıydı, değildi. Bunu söylemem ama önemli bir galibiyet elde ettik. Birincilik pozisyonuna yakın olmak bakımından bizler için önemli bir galibiyetti. Zaten isteğimiz ve arzumuz da yeniden birinciliği almak. Söylediğim gibi iyi bir maç ortaya koyduk mu, en iyi Fenerbahçe miydi, değildi ama aldığımız üç puan değerli bir üç puandı. Önümüzde oynayacağımız maçlarda daha dominant, daha baskın olmamız gerekiyor. Bunun için de çabamızı sürdürüyoruz."

  • "Fenerbahçe’ye ilk geldiğim sezon çok fazla maça çıkma fırsatım olmadı, çok fazla sahada görünemedim, oynayamadım. Dolayısıyla zinde ve güçlü kalmak bu anlamda benim için zordu. Ama maç oynadıkça bu daha da değişti. Zaten genç oyuncuların durumuna bakacak olursa da mental anlamda ya da fiziksel olarak güçlü kalması maç oynadıkça olur. Dolayısıyla ilk yıl baktığımızda bu benim için pek gerçekleşmedi."
  • "Son 3 yıla bakacak olursak çok daha fazla süre aldım, çok daha fazla maç içerisindeydim, çok daha fazla oyuna girdim ve bu saydığım unsurlar sizi çok daha güçlü kıldığı gibi özgüveninizi de arttırıyor."

  • "Takımın içerisinde çok fazla tecrübeli oyuncu var. Sadece ben değil birçok takım arkadaşım bu anlamda tecrübeli ve herkesin bu noktada bir sorumluluğu var. Diğer takım arkadaşlarım da birbirlerini bu noktada fazlasıyla motive ediyorlar. Şu an Fenerbahçe’de en eski oyuncuyum ama takımda farklı tecrübeli oyuncular da var ve bu oyuncular daha önce şampiyonluk da yaşayan oyuncular. Dolayısıyla sadece benim değil tüm takım arkadaşlarımın bu noktada önemli bir rolü var."
  • "Avrupa’ya gitme hayalim var, Avrupa’da futbol oynama hayalim var. Ama şu an bizler takım olarak şampiyonluk için çabalıyoruz ve buna odaklanmış vaziyetteyiz. Dolayısıyla şu an için odak noktam sadece Fenerbahçe."

  • "Favori pozisyonum 10 numara pozisyonu ama kenarlarda oynamaktan da mutlu olduğumu söyleyebilirim. Dolayısıyla benim hangi pozisyonda oynadığım kendi açımdan çok fazla önemli değil. Şu an itibarıyla oynadığım pozisyonlarda da iyi bir performans ortaya koyduğumu düşünüyorum. Oynadığım pozisyonlara odaklanıyorum. Hocam bana görev verdiği takdirde hangi pozisyon olursa olsun o pozisyona odaklanıyorum. Bu saydıklarınız dışında başka pozisyon da olursa eğer oralarda oynamak için en iyisini ortaya koyarım. Tabii bu arada bu 10 numara söylemim şakaydı."