FETÖ'den Enes Kanter kampanyası

Enes Kanter FETÖ
Enes Kanter FETÖ

Ailesi reddettikten sonra teröristbaşı Fetullah Gülen’in soyadını alan Enes Kanter’in NBA All Star seçilebilmesi için örgütün seferber olduğu ortaya çıktı. Kanter’in 2016’daki All Star kadrosunda olması için ByLock’tan örgüt üyelerine talimat verildiği belirlendi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturmaları çok yönlü yürütülürken, MİT’in ortaya çıkardığı ByLock yazışmaları da deşifre olmaya devam ediliyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir FETÖ soruşturmasına giren ByLock yazışmaları, örgütün faaliyetlerini de ortaya koydu.

FETÖ’nün kripto haberleşme programı ByLock’tan örgüt mensuplarına mail gönderen “asya22” rumuzlu bir örgüt mensubunun ortaya çıkan yazışmalarda, FETÖ’nün, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından da örgüte bağlılığını açıklayan, hatta “Canım hocamın sevgisi, ana, baba, kardeş bütün sevgilerin üzerindedir” şeklinde ifadeler kullanan basketbolcu Enes Kanter için kampanya başlattığı belirlendi. FETÖ’nün 19 Aralık 2015’te örgüt üyelerine “Enes kanterin danışmanından” başlıklı ByLock maili gönderiği tespit edildi.

ALL STAR İÇİN OY İSTEDİ

Mailde, “Kampanya adı: ENES KANTER - NBA ALL STAR 2016” olarak belirtilen kampanyayla ilgili bilgiler yer alıyor. Şubat 2016’da yapılacak All Star maçında 400 civarında NBA oyuncusundan Doğu ve Batı konferanslarından yaklaşık 20’sinin seçildiği ve halk oylamasının bu seçimlerdeki payının büyük olduğu belirtilen mailde, “Bu kampanyanın maksatı, başarılı Milli basketbolcumuz Enes Kanter’i Batı Konferansı adına 2016’da Toronto’da oynayacak olan All Star maçına seçtirebilmek” deniliyor.

1 MİLYON OY GEREKİYORMUŞ!

Oylamanın 10 Aralık’ta başladığı ve 18 Ocak’ta sonlanacağı kaydedilen mailde, 25 Aralık’ta yayınlanan sonuçlara göre Kanter’in 47 bin civarı oy alarak Batı Konferası’nda ilk 15’e girdiği ifade edildi. Örgüt mensuplarını motive etmek için bunun inanılmaz bir başarı olduğu belirtilen mailde, “Küçük çaplı başlayan kampanyamız sonuç verdi ve Enes’in ilk 15’e girmesini başardık. Ancak Projenin daha ciddiyetle global bir katılıma dönmesi gerekiyor. Enes’in 1 milyon civarı oy alması lazım ki, yeri garanti olsun. Bu, çok zor bir durum değil. Çünkü bir kişi her gün tekrar tekrar oy kullanabiliyor” ifadeleri yer aldı.

TAKTİK BİLE VERMİŞLER

Örgüt mensuplarının daha fazla oy kullanması için taktiklerin bile verildiği anlaşılan mailde, Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal paylaşım sitelerinden “Enes Kanter #NBAVote” şeklinde yorum yapılması talimatının da verildiği görüldü. Mailin sonunda yer alan “önemli uyarı” kısmı ise dikkat çekti. Oyları garantiye almak için yapılan uyarıda, 2 oylama arasından 24 saat geçmesi gerektiği vurgulanıyor.

FETÖ’NÜN GÜNDEMİ

ByLock içerikleri, FETÖ’nün Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne girmesinin ardından da örgüt üyelerinin faaliyetlerini sürdürdüğünü, örgüt içerisinde yer alanların FETÖ’ye karşı tutumlarını tespit edebilmek için ziyaretler yaptığını, örgütten kopmaya çalışanlarla ilgilendiklerini ortaya koydu. “asya22” rumuzlu ByLock kullanıcısı, 27 Aralık 2015’te “gündem başlıkları” başlığıyla diğer örgüt üyelerine mail gönderdi. Mailde örgüt mensuplarınca yapılması gerekenler sıralandı. Buna göre, örgüt mensuplarına, “aile ziyaretleri yapması (toplumu anlayabilme), gezi, aktivite, hediyeleşme gibi etkinlikler organize etmesi" talimatı verildi. Ayrıca dağılan örgüt üyeleriyle de temasta olmaları gerektiği istenirken, mailin bu kısmında “Gönüllere girme ve şerrinden emin olma” ifadesinin yazması ise dikkat çekti. Aynı mailde, her gruptaki mensupların durum ve vaziyetleriyle ilgili değerlendirme yapılması ve yılbaşı tatilinin örgüt faaliyetleri kapsamında değerlendirilmesi istendiği görüldü.

TERÖRİSTBAŞI ŞAHİTMİŞ

mine98” rumuzunu kullanan bir FETÖ’cünün diğer örgüt üyelerine gönderdiği mail de dikkat çekti. 18 Şubat 2016 yılında gönderilen mailde, örgüt üyelerini motive etmek ve verilen talimatları yerine getirmesini sağlamak için örgüte sorgusuz sualsiz hizmet eden ve sadakatlerinden vazgeçmeyenlere teröristbaşı Fetullah Gülen’in ahirette şahitlik edeceği kaydediliyor. “HOCA EFENDİNİN ŞAHİTLİĞİ” başlıklı mailde, şu skandal ifadeler yer alıyor: “Arkalarına hiç bakmadan hizmet deyip dünyanın dört bir tarafına saçılmış adamlara, bugün maruz kalınan bunca saldırılar karşısında sadakatlerini koruyarak dimdik duranlara ve bu noktada farklı farklı mağduriyet, mahkumiyet ve mazlumiyet yaşayıp da bütün bunlara sabırla katlananlara, Allah izin verirse, ahirette nasıl şahitlik yapacağımı hepiniz göreceksiniz.”

Kaynak: Yeni Şafak / Osman Özgan