FIFA'dan Rusya'ya şok!

FIFA'dan Rusya'ya şok!​
FIFA'dan Rusya'ya şok!​

2018 Dünya Kupası'nın ev sahibi, doping soruşturması altında.

FIFA, Rusya Milli Takımı'nın 2014 Dünya Kupası'nda forma giyen tüm futbolcuları için doping soruşturması başlattı.

Daily Mail'in haberine göre; FIFA, Rusya'nın 2014 Dünya Kupası kadrosunda bulunan 23 futbolcunun tamamının bir doping skandalına karışmış olabileceğini düşünerek soruşturma başlattı. Gerekçe ise yakın tarihte yapılan büyük spor organizasyonlarında pek çok Rus sporcunun doping yaptığının tespit edilmesi. Rus sporcuların devlet desteğiyle topyekun bir organizasyonun içine dahil olmuş olabileceği düşünülüyor.

2014 Dünya Kupasında forma giyen Maksim Kanunnikov, Denis Glushakov, Igor Akinfeev ve Aleksandr Samedov. Oyuncular Konfederasyonlar Kupası'nda da milli takım kadrosundalar.
2014 Dünya Kupasında forma giyen Maksim Kanunnikov, Denis Glushakov, Igor Akinfeev ve Aleksandr Samedov. Oyuncular Konfederasyonlar Kupası'nda da milli takım kadrosundalar.

Gruptan çıkamamışlardı

Aslında Rusya Milli Takımı 2014 Dünya Kupası'nda herhangi bir başarı elde edememiş; Belçika, Cezayir ve Güney Kore'nin bulunduğu gruptan dahi çıkamamıştı. Ancak Rusya'nın 2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanması ve bugünlerde devam eden Konfederasyonlar Kupası'nın ülkede düzenlenmesi dikkatleri buraya çekmiş gibi görünüyor.

1.000 kişilik liste var

Araştırmalara göre Rio'daki 23 kişilik kadronun haricinde 11 Rus futbolcu daha son yıllarda spordaki en büyük skandallardan biri olan "dopingli Rus sporcular" olayının soruşturulması için hazırlanan 1.000 kişilik "olağan şüpheliler" listesinde bulunuyor. Skandalı aydınlatmakla görevlendiren Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) yetkilileri de kendilerine verilen yetkileri sonuna kadar kullanarak konunun üzerine gitmeye devam edecekmiş gibi görünüyor.

"Rus sporculara kurulan bir komplo"

Rus sporu, Sovyetler Birliği döneminden bu yana devlet destekli doping iddialarıyla gündeme geliyor. 2016 Rio Olimpiyatları'nda toplam 111 Rus sporcunun performans artırıcı ilaçlar kullandığı tespit edilmiş, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin suçlamaları şiddetle reddetmişti. Putin'e göre yaşanan olaylar Rus sporculara karşı kurulan bir komplo.

"Dopingli Rus sporcular" skandalı büyüyerek devam edecek ve önümüzdeki günlerde daha çok ses getirecek gibi görünüyor. Bakalım soruşturma nasıl sonuçlanacak ve Rusya ev sahipliğinde düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'na etkileri nasıl olacak.

Kaynak: Daily Mail