Fikret Oman açtı ağzını yumdu gözünü

Fikret Orman
Fikret Orman

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş'ın Süper Kupa maçında yaşanan olaylarla ilgili PFDK’ya sevk edilmesi üzerine, "Ortada olan görüntüler, her şey kamuoyunun önünde olan şeyler. Ben de onu ifade ediyorum. Bizi kenar süsü yapmasınlar. Beşiktaş kenar süsü olacak bir kulüp değildir" şeklinde sert ifadelerde bulundu.

Beşiktaş Başkanı Orman, Antalya Akdeniz Beşiktaşlılar Derneği tarafından bir otelde düzenlenen şampiyonluk balosuna katıldı.

Orman, balo öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, başkanlığı döneminde ilk kez PFDK'ya sevk edildiğini ifade ederek, "Her şeyin bir ilki varmış. Hayırlısı olsun. Esasında söylediklerimin PFDK'ya sevk edilecek bir durumu yok. Demek ki bir bildikleri var ve sevk ettiler. Biz de gerekli savunmayı yaparız." diye konuştu.

Lens'in imza töreninde söylediği "Herhangi bir ceza almam durumunda dünyayı ayağa kaldırırım" sözü üzerine ne yapacağı sorulunca ceza alması durumunda bakacağını, herhangi bir ceza verilmesi halinde gerekeni yapacağını belirtirken şimdiden konuşmanın anlamsız olacağını ifade etti.

Başkan Orman, basın toplantısında, Konyaspor’la yapılan maçta çıkan olayların çirkin olduğunu, sahada olan görüntünün bir sporsever olarak hoş olmadığını söylediğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kupa Konya'ya yakıştı mı? Yakıştı. Ama sahada olanların, yapılanlar hiç yakışmadı. Oradaki Konya taraftarına da yakışmadı dedim. Şimdi işte, Beşiktaş'dan 50 kişi sahaya girmiş... Kim saymış? Kim, nerede yapmış? Orada sahaya inen 2 bin, 3 bin, 5 bin kişi sayılmamış da, orada bir kişi eline numaratör almış da onları mı saymış? Beşiktaş'ın ceza alması, bir başkasının ceza alması için bir sebep değil. Ama ceza alacak kulübün yanında biz de yanında malzeme olmayalım. Ben Konyaspor ceza alsın demedim. Bize Konyaspor'dan dolayı ceza verirlerse ortalığı ayağa kaldırırım dedim. Lafımın da arkasındayım."

Konyaspor'un yaşanan olaylarla ilgili suç duyurusunda bulunması ile ilgili soru üzerine Fikret Orman, Konyaspor ile duygusal bir ilişkilerinin olduğunu ve Konya’nın Beşiktaş’a zor zamanlarında sahasını açtığını aktardı. Sözlerine Konyaspor camiasını ve Başkanını sevdiğini belirterek devam eden Orman, “Konya’nın şuan izlediği siyaset yanlış. Her şey kamuoyu önünde cereyan etti. Biz ceza alacağız onlar da yaptı yaklaşımı doğru olmaz” dedi.

Kulüpler Biriliği seçimleri

Kulüpler Birliği Başkanlığına adaylığını koyup koymayacağı yönündeki soru üzerine Orman, şunları kaydetti:

"Beşiktaş Kulübü Başkanı, Kulüpler Birliği Başkanlığına aday olmaz. Adaylığını açıklamaz. Burası zaten 18 tane kulübün olduğu bir yer. Kulüplerin çoğunluğunun bir fikri varsa gelir benimle konuşurlar. Ben de böyle bir çoğunluk oluşursa düşünürüm dedim. Ama çıkıp da Beşiktaş Kulüp Başkanı bir adaylık açıklamaz. Başkanın adaylığını açıklayacağı tek yer Beşiktaş Genel Kurulu'dur. Onun için adaylığımı açıklamam söz konusu bile olmaz. Dursun Başkan açıklamış, hayırlısı olsun. Galiba Osmanlıspor Kulübü Başkanı da açıklamış. Ona da hayırlı olsun. Perşembe günü netleşir.”

"Onların bize yaptığını biz onlara yapmayız”

Ligin ilk maçında Eto'o'nun transferi konusunda sorun yaşadıkları Antalyaspor ile sahalarında yapacakları maç ile ilgili soru üzerine, kulüp yönetimlerinin geçici olduğunu camiaların kalıcı olduğunu vurgularken "Antalyaspor Kulübü yönetimi gelip maçını seyredecek. Onları en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız. Onların bize yaptığını biz onlara yapmayız" diye konuştu.

Orman, Inter'in oyuncusu Gary Medel'in iyi bir oyuncu olduğunun altını çizerek, görüşme olup olmadığı yönündeki soruya "Burada olduğuma göre bir görüşme yok" cevabını verdi.

Hedef dünya kulübü olabilmek

Bugünlere hep helal paralarla geldiklerini, o yüzden mutluluklarının hep daim olacağını dile getiren Orman, "Biz kendimizi dünya kulüpleri. ile kıyaslıyoruz. Dünya kulübü olmak zorundayız. Dünyanın her tarafında taraftarı olan, 100 milyon üzerinde taraftar kitlesi olan, vurdu mu dünyanın her yerinden ses getiren bir camia olmak zorundayız. Bunu biz başaracağız. Allah nasip ederse benim görev sürem bitmeden bunları hepinize göstereceğiz inşallah" diye konuştu.

Ali cengiz oyunları

Orman, geçen senenin ilk şampiyonluklarından daha zor olduğunu, bu senenin ise geçen seneden daha da zor olacağını vurguladı.

"Görüyorsunuz daha lig başlamadan ayak oyunları başladı" ifadesini kullanan Orman, bundan yılmayacaklarını ve daha çok kenetleneceklerini belirtti.

Kaynak: Trt Spor