Fırtına'dan 4 gollü galibiyet

Abdülkadir Ömür karşılaşmada attığı iki golle yıldızlaştı.
Abdülkadir Ömür karşılaşmada attığı iki golle yıldızlaştı.

Süper Lig'in 17. haftasında Trabzonspor sahasında konuk ettiği Çaykur Rizespor'u Abdülkadir Ömür (2), Rodallega ve Nwakaeme'nin golleriyle 4-1 mağlup etti. Konuk ekibin tek golü ise Umar Aminu'dan geldi.

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Trabzonspor evinde Çaykur Rizespor'u ağırladı. Karşılaşmanın başından sonuna kadar üstün bir oyun sergileyen bordo-mavili ekip rakibini 4-1 mağlup etti.

Maçtan notlar;

  • Maça hızlı başlayan taraf Rizespor oldu. Konuk takım 7. dakikada gole çok yaklaştı. Boldrin kaleciyle karşı karşıya kalıp şutunu gönderdi ancak Uğurcan'ın kritik müdahalesiyle top direğin dibinden dışarı çıktı.
  • Trabzonspor'un genç yıldızı Abdülkadir Ömür, 24. dakikada takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bordo-mavili takımda 32. dakikada Ogenyi Onazi sakatlandı ve sedyeyle doğrudan soyunma odasına götürüldü. İlk yarıda kalan dakikalarda gol olmayınca devreye ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile girildi.
  • İkinci yarıda ataklarını sürdüren Trabzonspor, 64. dakikada Abdülkadir Ömür'ün ayağından bulduğu golle farkı 2'ye çıkardı. Bu golden 15 dakika sonra bordo-mavililer Kolombiyalı golcüsü Hugo Rodallega'nın ayağından 3. golünü buldu.
  • Çaykur Rizespor'un bu gollere 84. dakikada Umar Aminu ile karşılık verdi: 3-1
  • Mücadelenin skorunu ise Nwakaeme 90+4'te attığı golle belirledi: 4-1

Bir maçta 2 gol atan 'en genç' isim

Trabzonspor'un Rizespor karşısındaki ilk iki gollünü kaydeden Abdülkadir Ömür, bu sezon ligdeki ilk skorlarını elde etti. 19 yaşındaki genç oyuncu, Trabzonspor formasıyla ilk lig maçına çıktığından bu yana Süper Lig'de bir maçta iki gol atan en genç isim oldu.

Son sırada bitirdi

Trabzonspor bu galibiyeti ile Süper Lig'in ilk devresini 29 puanla tamamlarken, Çaykur Rizespor ise 12 puanda kaldı ve ligin ilk yarısını son sırada bitirdi.