Futbol dünyasının en ilginç transfer iptal sebepleri

En ilginç 10 transfer iptal olma sebebi
En ilginç 10 transfer iptal olma sebebi

Futbol dünyası birbirinden ilginç transfer iptali hikayeleriyle dolu.Biz de sizler için bu hikayelerin içinden derleme hazırladık.

Deneneceğini duyunca transferden vazgeçenden, yanardağın patlamasıyla transferi iptal olana kadar onlarca ünlü futbolcunun transferi, akla hayale gelmeyecek sebepler yüzünden son anda iptal oldu. İşte, en ilginç 10 transfer iptal olma nedeni;

ALY CISSOKHO - DİŞLERİNDE SORUN ÇIKTI
Ocak 2009'da Milan, Porto'dan sol bek Cissokho'yu istedi. Porto, Fransız oyuncuyu 6 ay önce Vitoria Setubal'den 300 bin avroya almıştı ve 15 milyon avroya satmak üzereydi. Sağlık testleri sonucunda Cissokho'nun dişlerinde bir sorun tespit edildi. Milan, bu durum üzerine fiyatı düşürmek istedi. Porto reddetti ve transfer iptal oldu.
ALY CISSOKHO - DİŞLERİNDE SORUN ÇIKTI Ocak 2009'da Milan, Porto'dan sol bek Cissokho'yu istedi. Porto, Fransız oyuncuyu 6 ay önce Vitoria Setubal'den 300 bin avroya almıştı ve 15 milyon avroya satmak üzereydi. Sağlık testleri sonucunda Cissokho'nun dişlerinde bir sorun tespit edildi. Milan, bu durum üzerine fiyatı düşürmek istedi. Porto reddetti ve transfer iptal oldu.
KEVIN GROSSKREUTZ - KONTRAT YERİNE BOŞ SAYFALAR
Galatasaray, Alman futbolcu Kevin Grosskreutz için Dortmund ile anlaştı. Grosskreutz, Türkiye'ye geldi, taraftarla fotoğraflar çektirdi. Dortmund evrakları doğru biçimde FIFA sistemine yükledi ancak Galatasaray’ın kontrat yerine boş sayfalar yüklemesiyle bu transfer geçersiz sayıldı. Galatasaray transferin geçerli sayılması için FIFA'ya başvurduysa da FIFA reddetti. Alman oyuncu bu durumun ardından Galatasaray forma giymeden takımdan ayrıldı.
KEVIN GROSSKREUTZ - KONTRAT YERİNE BOŞ SAYFALAR Galatasaray, Alman futbolcu Kevin Grosskreutz için Dortmund ile anlaştı. Grosskreutz, Türkiye'ye geldi, taraftarla fotoğraflar çektirdi. Dortmund evrakları doğru biçimde FIFA sistemine yükledi ancak Galatasaray’ın kontrat yerine boş sayfalar yüklemesiyle bu transfer geçersiz sayıldı. Galatasaray transferin geçerli sayılması için FIFA'ya başvurduysa da FIFA reddetti. Alman oyuncu bu durumun ardından Galatasaray forma giymeden takımdan ayrıldı.
ROY KEANE - FERGUSON, SNOOKER OYNAMAYA DAVET EDİNCE
1993'te Nottingham Forest forması giyen İrlandalı orta saha oyuncusu Roy Keane, Blackburn'e imza atmak üzereydi. Evinin telefonu çaldı ve Manchester United Menajeri Sir Alex Ferguson onu evine davet etti. Keane ile snooker oynayan Ferguson, iki arada bir derede imzayı da aldı.
ROY KEANE - FERGUSON, SNOOKER OYNAMAYA DAVET EDİNCE 1993'te Nottingham Forest forması giyen İrlandalı orta saha oyuncusu Roy Keane, Blackburn'e imza atmak üzereydi. Evinin telefonu çaldı ve Manchester United Menajeri Sir Alex Ferguson onu evine davet etti. Keane ile snooker oynayan Ferguson, iki arada bir derede imzayı da aldı.
LOIC REMY - HAVA MUHALEFETİ
Premier Lig ekibi Leicester City, 2015-16 sezonu ara transfer döneminde Chelsea ile Remy'yi kiralamak için anlaşmaya varmıştı. Bu saatlerde ülkesi Fransa'nın Lyon kentinde olan Remy'yi, sağlık kontrolü için İngiltere'ye götürecek uçak, İngiltere'deki yoğun rüzgar nedeniyle kalkamadı. Leicester City Remy için Lyon'a helikopter göndermek istedi ancak rüzgar buna engel oldu ve transfer gerçekleşmedi.
LOIC REMY - HAVA MUHALEFETİ Premier Lig ekibi Leicester City, 2015-16 sezonu ara transfer döneminde Chelsea ile Remy'yi kiralamak için anlaşmaya varmıştı. Bu saatlerde ülkesi Fransa'nın Lyon kentinde olan Remy'yi, sağlık kontrolü için İngiltere'ye götürecek uçak, İngiltere'deki yoğun rüzgar nedeniyle kalkamadı. Leicester City Remy için Lyon'a helikopter göndermek istedi ancak rüzgar buna engel oldu ve transfer gerçekleşmedi.
CHRISTOPHER SAMBA – BİZE BOKSÖR LAZIM DEĞİL!
Bu transfer döneminde Dinamo Moskova'dan Trabzonspor'a transfer olmak üzereydi 31 yaşındaki stoper. Ancak, Shota Arveladze; "Bana bir stoper lazım, ağır sıklet boksör değil. Ben bu Samba'yı başka türlü biliyordum. Şimdi Mike Tyson gibi olmuş" sözleriyle reddetti.
CHRISTOPHER SAMBA – BİZE BOKSÖR LAZIM DEĞİL! Bu transfer döneminde Dinamo Moskova'dan Trabzonspor'a transfer olmak üzereydi 31 yaşındaki stoper. Ancak, Shota Arveladze; "Bana bir stoper lazım, ağır sıklet boksör değil. Ben bu Samba'yı başka türlü biliyordum. Şimdi Mike Tyson gibi olmuş" sözleriyle reddetti.
ZLATAN İBRAHİMOVİC - DENEYECEĞİZ DENİLİNCE KENDİSİ VAZGEÇTİ 
2000 yılında Malmö'de forma giyerken Arsenal'den transfer teklifi alan Ibrahimovic, "Önce deneyeceğiz" sözünü duyunca bu transferden vazgeçti. Ibrahimovic yaşanan olayı şu şekilde anlatıyor: "Arsenal bana ünlü kırmızı formalarını verdi ve ismim ile birlikte 9 numara vardı. Benim için fantastik bir andı. Arsenal muhteşem bir kulüptü. Ardından Arsenal'e transfer olmam için beni ikna edeceklerini bekliyordum ama onlar "Deneyeceğiz" dediler. Buna inanamadım ve reddettim.
ZLATAN İBRAHİMOVİC - DENEYECEĞİZ DENİLİNCE KENDİSİ VAZGEÇTİ 2000 yılında Malmö'de forma giyerken Arsenal'den transfer teklifi alan Ibrahimovic, "Önce deneyeceğiz" sözünü duyunca bu transferden vazgeçti. Ibrahimovic yaşanan olayı şu şekilde anlatıyor: "Arsenal bana ünlü kırmızı formalarını verdi ve ismim ile birlikte 9 numara vardı. Benim için fantastik bir andı. Arsenal muhteşem bir kulüptü. Ardından Arsenal'e transfer olmam için beni ikna edeceklerini bekliyordum ama onlar "Deneyeceğiz" dediler. Buna inanamadım ve reddettim.
ERIC CANTONA - SEN MİSİN 'DENEYECEĞİZ' DİYEN 
İbrahimovic’in transfer iptal olma sebebine benzer bir senaryoda Fransızların hırçın yıldız Eric Cantona’nın İngiltere’ye gerçekleştireceği transferde yaşandı. Ünlü Fransız futbolcu Cantona, 1992'te Nimes'ten Sheffield Wednesday'e transfer olmak üzereydi. Sheffield Menajeri Trevor Francis, Cantona'yı 1 hafta denemek istediğini söyledi. Cantona bu teklifi reddetti ve yıldızının parlayacağı Leeds United'a imza attı. Leeds, bu imzadna 3 ay sonra lig şampiyonluğunu kazandı.
ERIC CANTONA - SEN MİSİN 'DENEYECEĞİZ' DİYEN İbrahimovic’in transfer iptal olma sebebine benzer bir senaryoda Fransızların hırçın yıldız Eric Cantona’nın İngiltere’ye gerçekleştireceği transferde yaşandı. Ünlü Fransız futbolcu Cantona, 1992'te Nimes'ten Sheffield Wednesday'e transfer olmak üzereydi. Sheffield Menajeri Trevor Francis, Cantona'yı 1 hafta denemek istediğini söyledi. Cantona bu teklifi reddetti ve yıldızının parlayacağı Leeds United'a imza attı. Leeds, bu imzadna 3 ay sonra lig şampiyonluğunu kazandı.
FABİO BORİNİ-BEN SİZE FAZLAYIM 
Liverpool'un İtalya'dan büyük beklentilerle ranklerine bağladığı ancak istenen performansı bir türlü sahaya yansıtamayan Borini, Sunderland'e kiralanacaktı. Bu duruma ilginç bir tepki veren İtalyan oyuncu, “ben bu kulüp için çok fazlayım” diyerek bu transferi reddetti. Fakat kaderin cilvesidir ki, bu olaydan 1 yıl sonra bonservisiyle Sunderland'e gittiği için çok mutluydu.
FABİO BORİNİ-BEN SİZE FAZLAYIM Liverpool'un İtalya'dan büyük beklentilerle ranklerine bağladığı ancak istenen performansı bir türlü sahaya yansıtamayan Borini, Sunderland'e kiralanacaktı. Bu duruma ilginç bir tepki veren İtalyan oyuncu, “ben bu kulüp için çok fazlayım” diyerek bu transferi reddetti. Fakat kaderin cilvesidir ki, bu olaydan 1 yıl sonra bonservisiyle Sunderland'e gittiği için çok mutluydu.
ROBERT LEWANDOWSKI - YANARDAĞ PATLADI 
Avrupa'nın en önemli golcülerinden Polonyalı golcü Lewandowski, 2010 yazında Lech Poznan'dan Blackburn'e transfer olacakken İzlanda'da bir yanardağın patlaması sonucunda Avrupa'da tüm uçuşlar iptal oldu. Böylece Lewandowski’nin İngiltere'ye gitmeyi beklerken araya giren Dortmund bu transferi sonlandırdı. Polonyalı oyuncunun kaderi burada değişti, yıldızı burada parladı.
ROBERT LEWANDOWSKI - YANARDAĞ PATLADI Avrupa'nın en önemli golcülerinden Polonyalı golcü Lewandowski, 2010 yazında Lech Poznan'dan Blackburn'e transfer olacakken İzlanda'da bir yanardağın patlaması sonucunda Avrupa'da tüm uçuşlar iptal oldu. Böylece Lewandowski’nin İngiltere'ye gitmeyi beklerken araya giren Dortmund bu transferi sonlandırdı. Polonyalı oyuncunun kaderi burada değişti, yıldızı burada parladı.
JULİO REY- KÜFÜR ETTİĞİ TAKIMA TRANSFER OLUYORDU
Portekizli orta saha oyuncusu Rey, Fabre'den Deportivo'ya transfer olmak üzereyken, bir Deportivo taraftarının son dakika hamlesiyle transfer iptal oldu. Rey, 2012 yılında twitter hesabından Deportivo'ya küfür etmişti. Bu durumdan sonradan haberi olan Deportivo yönetimi transferi iptal etti.
JULİO REY- KÜFÜR ETTİĞİ TAKIMA TRANSFER OLUYORDU Portekizli orta saha oyuncusu Rey, Fabre'den Deportivo'ya transfer olmak üzereyken, bir Deportivo taraftarının son dakika hamlesiyle transfer iptal oldu. Rey, 2012 yılında twitter hesabından Deportivo'ya küfür etmişti. Bu durumdan sonradan haberi olan Deportivo yönetimi transferi iptal etti.