Futbolculardan yeni bedelli talebi!

Bedelli askerlik için futbolcular yeni taleplerde bulundu.
Bedelli askerlik için futbolcular yeni taleplerde bulundu.

Bedelli askerliğin gündeme gelmesiyle gözler futbol camiasına çevrilmişti. Genç futbolcuların ne zaman 21 günlük temel eğitimi alacağı merak edilirken, TPFD yetkilileri Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis başkanı Binali Yıldırım'la bu konuyla alakalı görüşmelerde bulunduğu iddia edildi.

Türkiye Gazetesi'nin yapmış olduğu habere göre Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği (TPFD) bedelli askerlik ile ilgili Ankara'da bazı görüşmeler gerçekleştirdi.

TPFD Başkanı Hakan Ünsal ve yöneticiler Ergün Penbe, Emre Aşık ve derneğin eski yöneticisi yeni milletvekili Alpay Özalan, futbolcuların hangi dönemde askerlik yapacağıyla ilgili teklif sundu.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ve ASAL Genel Müdürü Tuğgeneral Davut Ala'yı makamında ziyaret eden dernek yetkilileri, bedelli askerlikten yararlanacak futbolcuların 21 günlük temel eğitimlerini yapacakları tarihleri özel bir teklifle sundular. Yetkilere göre en uygun zaman aralığı, sezonun devre arası ocak ya da sezon bitimi olan haziran ayı olarak belirlendi.

Daha sonra TBMM'ye geçen TFPD yetkilileri, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis başkanı Binali Yıldırım'la da konuyla alakalı görüşlerini bildirerek taleplerini sundular.

🇹🇷 Atarsa 27: 28 gün askerlik yapacaklar...

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()