Futbolda devrim: Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Vergi kanunları ile bazı KHK kararnamelerinde değişiklik yapılması hakkında çıkartılan kanunda, futbol kulüplerini ilgilendiren önemli bir değişiklik yer aldı. Artık futbolculardan kesilen vergiler, amatör branşlara harcanması için kulüplere geri iade edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7103 sayılı "Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Kakkında Kanun"u onayladı.

Cuhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasanın 89'uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104'üncü maddesinin ikinci fıkrasının a bendi uyarınca 7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanın ve Kanun Kümünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Kanun'u onaylanarak, yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

Fotoğraf: AA / Kayhan Özer
Fotoğraf: AA / Kayhan Özer

Türk sporunun ve amatör spor kulüplerinin desteklenmesi amacıyla düzenleme yapılan yeni kanuna göre, sporculara ödenen ücretlerden kesilen gelir vergisi tutarları, ödemeyi yapan kulüp ve şirketlere iade edilecek. Bu tutarlar ise amatör sporcuların ücretlerinde kullanılacak.