Galatasaray derbi öncesi fire vermedi

Diagne, Yeni Malatyaspor karşısında hat-trick yaptı.
Diagne, Yeni Malatyaspor karşısında hat-trick yaptı.

Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray sahasında Yeni Malatyaspor'u konuk etti. Sarı-kırmızılı takım, Diagne'nin ikisi penaltıdan olmak üzere attığı 3 golle karşılaşmadan galip ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray evinde Yeni Malatyaspor'u ağırladı.

Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip, geliştirdiği ataklardan uzun süre sonuç alamadı. 35. dakikada Feghouli'nin attığı gol ise ofsayt gerekçesi ile iptal edildi.

Mücadelenin ilk yarısının uzatma anlarında penaltı kazanan Galatasaray, Mbaye Diagne ile bu fırsatı gole çevirdi ve 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısı da bu skorla sona erdi: 1-0.

Maçın ikinci yarısında da etkili bir oyun sergileyen sarı-kırmızılı takım, 50. dakikada Emre Akbaba'nın vuruşunda Diagne'ye çarpan ve ağlarla buluşan topla 2. golünü attı.

Mücadelenin son anlarında hakem Yaşar Kemal Uğurlu bir kez daha Galatasaray lehine beyaz noktayı gösterdi. Bu sırada topun başına gelen Belhanda ile Diagne kısa süreli gerginlik yaşadı ve penaltıyı Senegalli golcü kullandı. Galatasaray, Diagne'nin bu penaltıyı da gole çevirip hat-trick yapmasıyla maçtan 3-0 galip ayrıldı.

  • Fenerbahçe derbisi öncesi fire vermeyen sarı-kırmızılı ekip puanını 55'e yükseltti.