Galatasaray ikinci yarı oyundan düştü

Galatasaray'ın gol sevinci
Galatasaray'ın gol sevinci

Galatasaray-Konyaspor maçı Galatasaray'ın 1-0 galibiyetiyle bitse de, ikinci yarı performansı moral bozdu. Devreden sonra oyunda baskın olan Konyaspor'un 12 şutu varken Galatasaray'ın ise sadece 3 şutu var.

Süper Lig’deki son 3 maçını kazanarak çıkışa geçen Galatasaray’da alınan sonuçlar yüzleri güldürse de takımın özellikle ikinci yarılarda sergilediği performans taraftarlarda ve teknik heyette endişe oluşturuyor.

Sarı-kırmızılı takım, sahasında oynanan maçta Konyaspor karşısında tek golle kazanırken, ikinci 45 dakikada sergilenen performans verileri Galatasaray açısından vasat olarak nitelendiriliyor.

Maçın ikinci yarısında Konyaspor 12 şut çekerken, sarı-kırmızılılar sadece 3 şut kullanabildi. Galatasaray, ikinci yarıda yaptığı paslaşmalarda yüzde 66 başarı oranı yakalarken, konuk ekipte bu oran yüzde 86 oldu. Konyaspor 13 hava topu kazanırken sarı-kırmızılı takım 9’da kaldı. İkinci 45 dakikada topa daha fazla sahip olan da Konyaspor oldu. Yeşil-beyazlılar, bu alanda yüzde 63.5’luk oran yakalarken, Galatasaray ise yüzde 36.5’ta kaldı. Kaleci Muslera’nın 2 kritik kurtarışı puan kaybını önledi.

2. yarı sorunu

Galatasaray, ligde daha önce yaptıkları Kasımpaşa ve Trabzonspor maçlarda ilk yarıda 2-0 öne geçmelerine karşın ikinci devre yine oyundan düşmüş ve sahadan 2-2 beraberlikle ayrılmışlardı. Alanyaspor maçında da 87. dakikada yedikleri golle 3 puandan olmuşlardı. Durumu masaya yatıracak teknik heyet, kondisyon ekibiyle de görüşerek nedenleri ve çözüm yollarını saptamaya çalışacak.