Galatasaray taraftarına saldıran futbol magandaları serbest bırakıldı

Konya'da Galatasaray taraftarına saldıran holiganlar serbest bırakıldı
Konya'da Galatasaray taraftarına saldıran holiganlar serbest bırakıldı

Üniversite öğrencisi Hakan Karaoğlu'na saldırıp, elindeki sarı-kırmızı formayı yakan 4 kişi, ' nitelikli yağma ve kasten yaralama' ile ' Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu'na aykırı davranma' suçlarından çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında oynanan Atiker Konyaspor – Galatasaray maçı öncesindeki sarı kırmızılı genç bir taraftarı darp ve gasp eden 4 saldırgan hakkında karar belli oldu.

Üniversite öğrencisi Hakan Karaoğlu'na saldırıp, elindeki sarı-kırmızı formayı yakan 4 kişi, 'nitelikli yağma ve kasten yaralama' ile 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu'na aykırı davranma' suçlarından çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

Görüntüler sosyal medyada büyük ses getirmişti.
Görüntüler sosyal medyada büyük ses getirmişti.

OLAYLAR NASIL GELİŞTİ?

Selçuk Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi Hakan Karaoğlu, maçtan yaklaşık 3 saat önce karşılaşmanın oynanacağı stada doğru giderken, bir alışveriş merkezi önünde Konyaspor taraftarı18 yaşındaki S.T., 15 yaşındaki M.K.C., 17 yaşındaki A.U. ve 20 yaşındaki E.F. tarafından yolu kesildi.

Karaoğlu'na saldıran 4 şüpheli, ardından da elindeki poşette bulunan sarı-kırmızılı formayı alıp, yaktı.

Galatasaray formasını böyle yaktılar.
Galatasaray formasını böyle yaktılar.

UTANMADAN YAYINLADILAR

Saldırganlar bu anları cep telefonuyla kaydedip, sosyal medyada yayınladı. Görüntüler büyük tepki toplarken, Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 4 şüpheli dün gözaltına alındı.

Sorgulamanın ardından 'nitelikli yağma ve kasten yaralama' ile 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu'na aykırı davranma' suçlarından bugün adliyeye sevk edilen şüphelilere, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

Emniyetten yapılan açıklama.
Emniyetten yapılan açıklama.

Öte yandan sosyal medyada taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin tek yürek olarak destek verdiği mağdur genç, Galatasaray yönetimi tarafından Fenerbahçe derbisine davet edildi.

Muhabirinden taraftarına, yöneticisinden futbolcusuna kadar Galatasaray camiasının sonuna kadar arkasında durduğu Hakan Karaoğlu, Fenerbahçe derbisini Türk Telekom Stadı’nda tribünden izleyecek.

Ural Aküzüm'ün söz konusu paylaşımı.
Ural Aküzüm'ün söz konusu paylaşımı.

Konuyla ilgili açıklama Galatasaray yöneticisi Ural Aküzüm’den geldi. Aküzüm, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Hakan Karaoğlu’nu derbiye davet ettiklerini açıkladı.

Ural Aküzüm, "Konya'da mağdur olan öğrenci kardeşimiz Fenerbahçe maçında kulübümüzün misafiri olacak. O 'delikanlı' arkadaşlarla da emniyet ilgilenecek!” ifadelerini kullandı.

Atiker Konyaspor'un söz konusu paylaşımı.
Atiker Konyaspor'un söz konusu paylaşımı.

Hakan Karaoğlu ayrıca, Atiker Konyaspor tarafından Salzburg maçına da davet edildi.