Galatasaray UEFA Avrupa Ligi'ne nasıl gider?

Galatasaraylı oyuncular, Porto maçı hazırlıklarını tamamladı.
Galatasaraylı oyuncular, Porto maçı hazırlıklarını tamamladı.

Galatasaray son maçlar öncesinde toplamış olduğu 4 puanla grupta 3. sırada yer alıyor. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıkma şansı bulunmayan Galatasaray, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edebilmek için mücadele verecek.

Galatasaray, Porto'nun yanı sıra Rusya'dan Lokomotiv Moskova ve Almanya'dan Schalke 04 ile bulunduğu grupta bir galibiyet, bir beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda topladığı 4 puanla 3. sırada bulunuyor. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıkma şansı bulunmayan Galatasaray, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edebilmek için mücadele verecek. Lider Porto ve ikinci sıradaki Schalke 04'ün üst tur bileti aldığı grupta 4 puana sahip sarı-kırmızılı takım, yarınki karşılaşmayı kazanması durumunda Avrupa Ligi bileti alacak.

Fatih Terim, Abdurrahim Albayrak ile sohbet ederken...
Fatih Terim, Abdurrahim Albayrak ile sohbet ederken...

D Grubu'nun son sırasında yer alan 3 puanlı Lokomotiv Moskova'nın deplasmanda Schalke 04'ü mağlup etmesi durumunda sarı-kırmızılılara mutlak galibiyet gerekiyor. Temsilcimiz Almanya'da oynanacak olan karşılaşmada Rus ekibinin puan kaybetmesi durumda ise sahasında Porto'ya mağlup olsa da UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak taraf olacak.