Galatasaray, yeni orta sahasını buldu

Victor Wanyama
Victor Wanyama

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Montreal FC takımında forma giyen Victor Wanyama'nın transferinde aşama kaydetti. Torrent’in isteği üzerine transferi ön liberoda yoğunlaştıran sarı kırmızılılar, kariyerinin büyük bölümü Belçika, İskoçya ve İngiltere’de geçen tecrübeli oyuncuyla her konuda anlaştı.

Süper Lig 'de düşme hattının sadece 3 puan üstünde yer alan Galatasaray kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını hızlandırdı. 8 numara transferi için eski oyuncusu Gedson Fernandes'i tekrardan kiralamak isteyen ve bu doğrultuda Portekiz ekibi Benfica'yla yaptığı görüşmelerde büyük aşama kaydeden Sarı-Kırmızılılar, 6 numara için de listenin ilk sırasına Victor Wanyama'yı yazdı.

Galatasaray'ın ilgisi büyük
Galatasaray'ın ilgisi büyük

Hürriyet'in haberine göre; UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 Turu'na kalan Galatasaray hem Kupa 2'de yoluna devam etmek hem de Süper Lig'de üst sıralara tırmanmak adına Kenyalı oyuncunun transferinde ısrarcı. Bonservisi MLS ekibi Montreal Impact'te olan 30 yaşındaki ön libero için yapılan ilk görüşmelerin olumlu geçtiği kaydedildi.

Sözleşmesi sezon sonu bitecek
Sözleşmesi sezon sonu bitecek

Yıl sonuna kadar Montreal'le sözleşmesi bulunan Wanyama kariyerinde daha önce Celtic, Southampton ve Tottenham gibi ekiplerin formasını giydi. Yıldız oyuncu için toplamda 30 milyon Euro bonservis bedeli ödendi.