Galatasaray'da Gomis depremi

Galatasaray'dan aldığı maaşın iki katı teklif edilen golcü oyuncu, zam konusunda yönetimi sıkıştırıyor.
Galatasaray'dan aldığı maaşın iki katı teklif edilen golcü oyuncu, zam konusunda yönetimi sıkıştırıyor.

Geçen sezon hücum hattında gösterdiği performansla Galatasaray'ın ligde şampiyon olmasında büyük pay sahibi olan Bafetimbi Gomis'e Çin'den teklif yağıyor. Galatasaray'dan aldığı maaşın iki katı teklif edilen golcü oyuncu, zam konusunda yönetimi sıkıştırıyor.

Galatasaray'da kazanılan şampiyonluğun ardından bazı oyuncular yönetimden zam talep etmeye başladı. Garry Rodrigues'in zam talebinin ardından Bafetimbi Gomis de yönetimi bu konuda sıkıştırmaya başladı. Çin'den cazip teklifler alan Fransız golcünün kafası karıştı.

Geçen sezon sarı kırmızılılardan maç başı bonusları, şampiyonluk primi ve imza parası ile birlikte 6.4 milyon avro kazanan Gomis'in aklını, Çin'den gelen teklifler çeldi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan haberde Hebei China Fortune, Shanghai Shenhua ve Guangzhou Evergrande gibi Çin kulüplerinin Gomis'e yıllık 7 milyon avro yıllık ödemeye hazır oldukları belirtildi. 33 yaşına girmeye hazırlanan Fransız golcünün Galatasaray'daki geçerli sözleşmesine göre yıllık alacağı garanti ücret ise 3 milyon 350 bin avro.

MENAJERİ ZAM İSTİYOR

Çin'den gelen iki katı teklifin ardından Gomis'in menajeri Etienne Mendy'nin ise Galatasaray'dan oyuncusunun ücretini 5 milyon avroya çıkarmalarını istediği aktarıldı.

Daha önce "Benim önceliğim kesinlikle Galatasaray'da kalmak ama her şey benim isteğime bağlı değil" diyerek sinyali veren Gomis, 10 milyon avro ve üzeri bir bonservis getirmesi halinde Çin'e satılabilir.

GOMIS GEÇEN SEZON KAÇ PARA KAZANDI?

  • İmza parası: 2.5 milyon avro
  • Garanti ücreti: 3 milyon 350 bin avro
  • Maç başı başarı primi: 350 bin avro
  • Şampiyonluk bonusu: 200 bin dolar
  • TOPLAM 6 MİLYON 368 BİN AVRO