Galatasaray’da sert ayrılık: İhanet açıklaması

Ergin Ataman
Ergin Ataman

Yeni hoca belli oldu...

Galatasaray Spor Kulübü, sözleşmesi sona eren Ergin Ataman ile yolların ayrıldığını resmen açıkladı.

Sarı kırmızılı kulübün resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, 2012 yılından itibaren görevde olan deneyimli antrenöre teşekkür edildi ve yolların ayrıldığı duyuruldu.

Söz konusu kararın kulüp tarafından açıklanmasının ardından konuşan Ergin Ataman, ağır ifadeler kullandı. Ataman, “Samimi olmayan yerlerde ayrılıklar kacınılmaz olur, ihanet ise en ağırıdır” dedi.

Ataman ayrıca, yeni sezonda ücret almadan çalışacağını yönetime bildirmesine rağmen kulüpte istenmediğinin kendisine tebliğ edildiğini öne sürdü.

Ergin Ataman’dan boşalan başantrenörlük koltuğuna Erman Kunter oturdu.

Kulüpten yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde

                                    
                                    “2012 yılından bu yana Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol
Takımı Başantrenörlüğü görevini yürüten Ergin Ataman ile yollarımızı
ayırdığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Ergin Ataman, görev yaptığı dönemde,
Yenilmez Armada’yı 23 yıl aradan sonra Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluğa
taşıdı. 2015-16 sezonunda Galatasaray Odeabank ile Eurocup şampiyonluğu
yaşayarak kariyerine bir Avrupa Kupası daha ekledi ve Avrupa'da üçüncü kez kupa
kazanma başarısı gösteren ilk ve tek Türk antrenör oldu. Ergin Ataman kariyeri
boyunca bir Eurocup Kupası, Saporta Kupası, bir Eurochallenge Kupası, iki lig
şampiyonluğu, dört Türkiye Kupası, beş Cumhurbaşkanlığı Kupası elde etti ve
kazanma karakterini sahaya yansıtmasıyla ön plana çıktı. Aynı zamanda
Galatasaray Spor Kulübü üyesi olan Sayın Ataman’a hizmetlerinden dolayı
teşekkür ediyor, yeni kariyerinde başarılar diliyoruz.”
Kulüpten yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde “2012 yılından bu yana Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı Başantrenörlüğü görevini yürüten Ergin Ataman ile yollarımızı ayırdığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Ergin Ataman, görev yaptığı dönemde, Yenilmez Armada’yı 23 yıl aradan sonra Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluğa taşıdı. 2015-16 sezonunda Galatasaray Odeabank ile Eurocup şampiyonluğu yaşayarak kariyerine bir Avrupa Kupası daha ekledi ve Avrupa'da üçüncü kez kupa kazanma başarısı gösteren ilk ve tek Türk antrenör oldu. Ergin Ataman kariyeri boyunca bir Eurocup Kupası, Saporta Kupası, bir Eurochallenge Kupası, iki lig şampiyonluğu, dört Türkiye Kupası, beş Cumhurbaşkanlığı Kupası elde etti ve kazanma karakterini sahaya yansıtmasıyla ön plana çıktı. Aynı zamanda Galatasaray Spor Kulübü üyesi olan Sayın Ataman’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, yeni kariyerinde başarılar diliyoruz.”
Erman Kunter resmen açıklandı
“Galatasaray Odeabank'ın yeni başantrenörü Erman Kunter oldu... 1980'li yıllarda Türk basketboluna oyuncu olarak damga vuran Erman Kunter, 1956 yılında İstanbul'da doğdu. İTÜ, Beşiktaş, Eczacıbaşı, Yenişehir, Fenerbahçe, Çukurova'da forma giydi; 1988 yılında ise 153 sayı atarak Türk basketbol tarihinde bir maçta en çok sayı atan basketbolcu unvanını kazandı. Oyunculuk döneminde toplam 213 kez milli formayı giyen Erman Kunter, rakip potalara 3 bin 699 sayı bırakırken Akdeniz Oyunları'nda 1983'te bronz, 1987'de altın madalya kazanan takımda yer aldı. Erman Kunter; 1994 senesinde ise antrenörlük yaşantısına başladı. Sırasıyla Darüşşafaka, Beşiktaş, Türkiye Milli Takımı, Galatasaray, Cholet Basket, Asvel Villeurbanne, yeniden Cholet Basket, yine Beşiktaş ve Le Mans takımlarını çalıştırdı. 2008'de Semaine des As şampiyonluğu, 2010 Fransa Ligi ve Fransa Süper Kupa şampiyonluğu, 2011'de Fransa'nın en iyi koçu, 2012 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu başarılarını elde etti. 2002-03 sezonunda Galatasaray'ı çalıştıran ve sarı-kırmızılı takımla play-off yarı finali gören Erman Kunter, 14 yıl aradan sonra yeniden sarı-kırmızı renklerle buluştu. Erman Kunter'e hoş geldin diyor, Galatasaray Odeabank Başantrenörlüğü görevinde başarılar diliyoruz.”
Erman Kunter resmen açıklandı “Galatasaray Odeabank'ın yeni başantrenörü Erman Kunter oldu... 1980'li yıllarda Türk basketboluna oyuncu olarak damga vuran Erman Kunter, 1956 yılında İstanbul'da doğdu. İTÜ, Beşiktaş, Eczacıbaşı, Yenişehir, Fenerbahçe, Çukurova'da forma giydi; 1988 yılında ise 153 sayı atarak Türk basketbol tarihinde bir maçta en çok sayı atan basketbolcu unvanını kazandı. Oyunculuk döneminde toplam 213 kez milli formayı giyen Erman Kunter, rakip potalara 3 bin 699 sayı bırakırken Akdeniz Oyunları'nda 1983'te bronz, 1987'de altın madalya kazanan takımda yer aldı. Erman Kunter; 1994 senesinde ise antrenörlük yaşantısına başladı. Sırasıyla Darüşşafaka, Beşiktaş, Türkiye Milli Takımı, Galatasaray, Cholet Basket, Asvel Villeurbanne, yeniden Cholet Basket, yine Beşiktaş ve Le Mans takımlarını çalıştırdı. 2008'de Semaine des As şampiyonluğu, 2010 Fransa Ligi ve Fransa Süper Kupa şampiyonluğu, 2011'de Fransa'nın en iyi koçu, 2012 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu başarılarını elde etti. 2002-03 sezonunda Galatasaray'ı çalıştıran ve sarı-kırmızılı takımla play-off yarı finali gören Erman Kunter, 14 yıl aradan sonra yeniden sarı-kırmızı renklerle buluştu. Erman Kunter'e hoş geldin diyor, Galatasaray Odeabank Başantrenörlüğü görevinde başarılar diliyoruz.”