Galatasaray'da skorbord krizi: İşine son verilecek

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Galatasaray - Trabzonspor maçında stat skorbordunda yayınlanan bir yazı, Trabzonspor camiasında tepki çekti. Sarı kırmızılı kulüp, olaya sebep olan çalışanın işine son verileceğini açıkladı.

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında sahasında Trabzonspor’u 2-1 mağlup ederek şampiyonluk yolunda kritik bir virajı kayıpsız dönen Galatasaray’da skorboard krizi yaşanıyor.

Mücadelenin sona ermesinin ardından Türk Telekom Stadı’na yansıtılan bir görsel, Trabzonspor camiasının tepkisini çekti. Söz konusu görselde kullanılan “Şampiyonların kupası müzesinde olur” ibaresi, 2010-2011 sezonuna bir gönderme olarak algılandı ve bir anda gündem gerildi.

İşte o yazı...
İşte o yazı...

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Galatasaray yöneticisi Abdürrahim Albayrak, yazıyı yansıtan çalışanın işine son verileceğini ifade etti. Albayrak, Bu yazıyı yazanın işine son vereceğiz.,

Galatasaray’dan açıklama

  • "Bugün oynanan Galatasaray -Trabzonspor maçı sonrası stadyumdaki skorboard aracılığıyla yapılan yayın tamamen müze ile ilgili gereksiz bir tanıtım yazısıdır. Trabzonspor ya da herhangi bir değerli rakibimiz hedef alınarak yapılmamıştır. Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilecek bu tanıtım yayından derhal kaldırılmıştır. Bu gereksiz yayın ile ilgililer hakkında gereken soruşturmanın yapıldığını, herhangi bir kastımız olmadığını Trabzonspor camiası ve spor kamuoyuna samimiyetle bildiririz."

Trabzonspor’dan açıklama

  • "Bu akşam Galatasaray ile Türk Telekom Stadyumu’nda oynadığımız karşılaşmanın ardından stadyumdaki skorbordda yansıyan ifadenin ne anlama geldiğini herkes gibi biz de merak ediyoruz. Galatasaraylı yetkililere soruyoruz: Hiçbir amaca hizmet etmeyen bu ifade hangi maksatla; hangi kurum ve şahıslar kastedilerek kullanılmıştır? Acilen cevap beklediğimizi belirtir, kamuoyuna saygıyla duyururuz."