Galatasaray'dan Seri ve Elneny bombası

İki adayın da önceliği aynı
İki adayın da önceliği aynı

Gelecek sezon için çalışmalara şimdiden başlayan Galatasaray bombayı patlatıyor. Sarı-kırmızılılar'ın gündeminde, sözleşmesi sezon sonunda bitecek iki orta saha var: 1-Elneny, 2- Seri. Daha önce Galatasaray forması giyen ve sezon sonu Fulham'la kontratı bitecek olan Seri ve Beşiktaş'ın eski oyuncusu, Arsenal'e veda etmeye hazırlanan Elneny'nin bonservis bedelsiz olarak transferi düşünülüyor. Başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu'nun futbol aklı Cenk Ergün de, Metin Öztürk'ün futbol aklı Levent Nazifoğlu da şimdiden transfer için kolları sıvadı.

Galatasaray'da gözler artık 30 Nisan'daki seçimli kongrede. İki başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk, Sarı-Kırmızılı kulübün yeni patronu olmak için yarışacak.

Hamamcıoğlu adına Cenk Ergün, Öztürk adına da Levent Nazifoğlu, menajerlerle görüşmelere başladı. İlginç olan, iki tarafın da hemen hemen aynı isimlerle görüşmesi.

Önceliği orta sahaya ve bonservis sorunu olmayan oyunculara veren ikilinin gündeminde, yolu daha önce Türkiye'den geçmiş iki isim var.

Bunlardan biri, Beşiktaş'ta kiralık olarak görev yapan ve bu sezon özellikle son haftalarda Arsenal'de yeniden forma şansı bulmaya başlayan Mohamed Elneny...

Devre arasında da Galatasaray'ın transfer gündemine gelen, ancak İngiliz kulübüyle bağlarını koparamadığı için alınamayan 29 yaşındaki Mısırlı futbolcunun kontratı sona eriyor. Elneny cephesinde Türkiye'ye transfer düşüncesine oldukça sıcak bakılıyor. Tecrübeli futbolcu, İngiltere'ye veda etmesi halinde Galatasaray'a imza atabilir.

Elneny ile birlikte orta sahaya düşünülen bir diğer oyuncu, Galatasaray'ın formasını geçmiş dönemde kiralık olarak giyen Jean Michael Seri... Teknik direktörlük koltuğunda otururken Fatih Terim'in tekrar kadrosunda görmeyi çok istediği 30 yaşındaki futbolcu, bu sezon Fulham'ın yeniden Premier Lig'e dönme hedefine en önemli katkıyı yapan isimlerden oldu.

Seri'nin sözleşmesi de bitiyor, ancak durumu Elneny'den biraz farklı. Fulham, tecrübeli futbolcuyu kadrosunda tutmak isterse, kontrat uzatma opsiyonuna sahip. Seri'nin yeniden Galatasaray'a dönüş düşüncesine yeşil ışık yaktığı, ancak Fulham'ın kararını beklemek üzere süre istediği öğrenildi.