Galatasaray'ın 22 milyon avroluk hayal kırıklığı

Karşılaşmanın son dakikalarından yorulan Garry Rodrigues'in çaresizliği yüzünden okunuyor...
Karşılaşmanın son dakikalarından yorulan Garry Rodrigues'in çaresizliği yüzünden okunuyor...

Şampiyonlar Ligi D Grubu maçında Lokomotiv Moskova'ya kaybeden Galatasaray, bir üst tura çıkma şansını kaybetti. Avrupa Ligi’ne kalma şansını hala sürdüren sarı kırmızılılar; Devler Ligi’nde grup aşamasında aldığı beklenmedik sonuçlar ve üst tur şansını yitirmesi neticesinde maddi anlamda büyük bir kayıp yaşadı.

Galatasaray,Şampiyonlar Ligi’ne grup aşamasında veda ederek büyük bir gelirden mahrum kaldı. Devler Ligi’nin D Grubu’nda hem maçlarda aldığı beklenmedik sonuçlar, hem de gruptan çıkamaması nedeniyle ciddi bir miktarı kasasına koyma şansını elinden kaçırdı.

GRUPLARDA 12.6 MİLYON KAYIP

Şampiyonlar Ligi grup aşamasında her bir galibiyete UEFA tarafından 2.7 milyon avro, beraberliğe ise 900 bin avro prim veriliyor. Galatasaray şu ana kadar topladığı 4 puan sonucunda performans primi olarak 3.6 milyon avroya hak kazandı. Katılım bonusu olaraksa sarı kırmızılılar 15.25 milyon avro kasaya koymuştu.

Galatasaraylı futbolcular yenilen ikinci golden sonra moral olarak tamamen çöktü.
Galatasaraylı futbolcular yenilen ikinci golden sonra moral olarak tamamen çöktü.

Grup aşamasındaki 6 maçını da kazanan bir takım 16, 2 milyon avro kazanıyor. Yani toplamda kazanabilecek miktar üzerinden düşünüldüğünde temsilcimiz 12,6 milyon avro kayıp yaşadı.

SADECE İKİNCİ TUR 9.5 MİLYONDU

İkinci tura çıkan takımlar, 9.5 milyon avro yükselme primi alıyorlar. Galatasaray elenerek bu primi de elde etme şansını kaçırdı. Hem performans bonuslarındaki kayıpları, hem de ikinci tura yükselme ödülünü kaçırması sonucunda temsilcimiz, 22.1 milyon avroluk ciddi bir bir maddi kaynaktan mahrum kaldı.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

🇹🇷 Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()