Galatasaray'ın derbideki kötü oyununun nedeni anlaşıldı: % 45 topla oynama

Galatasaray, Fenerbahçe derbisinde yüzde 45 ile topla oynadı
Galatasaray, Fenerbahçe derbisinde yüzde 45 ile topla oynadı

Galatasaray'ın sezon başından bu yana puan kaybettiği karşılaşmalarda ilginç bir istatistik dikkat çekiyor. Ligde oynadığı 9 maçın 7'sinde yüzde 60'ın altına düşmeyen sarı kırmızılılar, sadece 2 maçta rakiplerinden daha az topla oynadı; bu 2 maçta da Galatasaray, Antalyaspor ve Fenerbahçe'ye karşı 4 puan kaybetti.

Oynadığı 9 maçın 7'sinde yüzde 60 ve üzerinde topa sahip olan Galatasaray, sadece 2 maçta bu istatistiğe ulaşamadı. Fenerbahçe ve Antalyaspor karşılaşmalarında topa istediği gibi hükmedemeyen sarı kırmızılılar, bu iki karşılaşma da 4 puan kaybetti.

Sezona çoşkulu ve baskılı bir futbolla giriş yapan Galatasaray, Fenerbahçe derbisinde taraftarının beklediği oyunu sahaya yansıtamadı. Ligin ilk 8 haftasında sadece Antalyaspor karşısında taraftarlarını memnun edemeyen sarı kırmızılı ekip, aynı senaryonun bir benzerini de Fenerbahçe derbisinde yaşattı.

Haftasonu oynanan derbide genel olarak tatmin edici bir oyun sergileyemeyen Cimbom, derbinin son 17 dakikasını 10 kişi ile tamamladı. Galatasaray'ın etkisiz oyunu istatistiklere de yansıdı. Bu duruma bağlı olarak ortaya çıkan bir istatistik hayli dikkat çekti.

Lig başladığı günden bu yana topla oynamada yüzde 60'ın altına düşmeyen Galatasaray,Fenerbahçe maçına kadar bir tek Antalyaspor'a karşı yüzde 47'de kalmıştı. Derbide de sarı kırmızılılar topa sahip olma alanında ezeli rakibinin gerisinde kaldı. Fenerbahçe'ye karşı yüzde 45 topla oynayan Galatasaray, Antalya'da olduğu gibi derbide de puan kaybı yaşadı.

PAS OYUNU DA DARBE YEDİ

Galatasaray, pas konusunda da haftayı pek parlak geçirmedi. Sarı kırmızılı ekip Konyaspor'a karşı516 pasa ulaşırken, Fenerbahçe'ye karşı 281 pas yapabildi.

Oyuncuları ile bu konuda özel bir görüşme yapan Tudor'un, "Bizim sezon başından beri üzerinde durduğumuz sistem,topa daha çok sahip olma, rakipten en kısa sürede topu kazanmak üzerine kurulu.Bunu uygulayabildiğimizsürece üstünüz.Rakibi izlersek ve onların topla oynamasına izin verirsek hangi maç olursa olsun büyük sorun yaşarız. Sezon sonuna kadar tempoyu düşürmenizi istemiyorum" dediği öğrenildi.

Kaynak: Türkiye