Galatasaray'ın peşindeki futbolcuyu Adana Demirspor beğenmedi

Fatih Terim, Aliou Dieng'i çok istiyor.
Fatih Terim, Aliou Dieng'i çok istiyor.

Galatasaray'ın transfer etmek için uğraştığı Malili orta saha oyuncusu Aliou Dieng'in, daha önce Adana Demirspor ile deneme antrenmanlarına katıldığı ortaya çıktı.

Galatasaray, Mısır'ın Al Ahly takımında forma giyen Aliou Dieng'i transfer etmek istiyor. Sarı kırmızılılar, 23 yaşındaki orta sahayı kadroya katmak için uğraşırken, futbolcuyla ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Dieng'in, 2017-18 sezonu başında TFF 1. Lig ekibi Adana Demirspor'da deneme antrenmanlarına katıldığı ve beğenilmediği öğrenildi.

Dieng, Adana Demirspor formasıyla
Dieng, Adana Demirspor formasıyla

Adana'da beğenilmeyen Aliou Dieng, Mali ekibi Djoliba'dan 40 bin € bedelle Cezayir takımı MC Alger'e transfer oldu. Burada 2 sezonda 50 maça çıkan Dieng, 1 milyon 100 bin € bedelle Mısır'ın El Ahly takımına geçti.

Mısır'da 5 kupa kazandı

Aliou Dieng, El Ahly'de yükselişe geçti. Burada 2 Afrika Şampiyonlar Ligi, 1 Afrika Süper Kupası, 1 Mısır Ligi ve 1 Mısır Kupası olmak üzere toplam 5 şampiyonluk yaşadı. Adana Demirspor'un 40 bin €'ya almadığı Dieng'in Transfermarkt'teki piyasa değeri şu an 2 milyon € olarak gözüküyor. El Ahly ise, sözleşmesi 2026'da sona erecek Malili orta saha için Galatasaray'dan 8 milyon € istiyor. Pazarlıklar sonrası transferin 5,5 milyon € + sonraki satıştan pay karşılığında bitmesi bekleniyor. Fatih Terim'in, Dieng'i çok istediği ifade ediliyor.