Galatasaray'ın yeni golcüsü Alan

Alan Carvalho penaltı kullanıyor.
Alan Carvalho penaltı kullanıyor.

Galatasaray, Guangzhou'da forma giyen Alan ile yıllık 3.5 milyon avro karşılığında anlaşmaya vardı. Sarı kırmızılı ekip ayrıca puan başına da 5 bin avro bonus kazanacak.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, Guangzhou Evergrande forması giyen Alan Carvalho ile yıllık 3.5 milyon avro karşılığında anlaşmaya vardı.

Sarı kırmızılı ekip, 29 yaşındaki golcüye kavuşmak için Çin'den gelecek haberi beklemeye geçti. Guanghzou Evergrande Kulübü ile sözleşmesi devam eden oyuncunun Galatasaray'a gelmek istediğini de Çin ekibine iletti.

Alan Carvalho hücum setinde pas verecek arkadaşını arıyor.
Alan Carvalho hücum setinde pas verecek arkadaşını arıyor.
  • Galatasaray ayrıca deneyimli oyuncuya puan başına 5 bin avro bonus ödeyecek.

Çin Kulübünün, iddia edildiği gibi Burak Yılmaz değil tam 200 milyon avroluk transfer bütçesinin bulunduğu ve yıldız bir golcü aldıktan sonra Alan Carvalho'nun bedelsiz olarak Galatasaray'a gitmesine izin vereceği öğrenildi.

Galatasaray Kulübü ve Alan Carvalho'nun menajerleri de 28 yaşındaki oyuncuyu bedelsiz olarak getirmek için temaslarını sıklaştırdı. Galatasaray kulübü de Çin'de bu sezon 19 gol ve 8 asiste imza atan Alan Carvalho'yu, 5 Ocak'ta başlayacak Antalya kampına yetiştirmek istiyor.

GALATASARAY’IN İLGİLENDİĞİ ALAN KİMDİR?

Tam adı Alan Douglas Borges de Carvalho olan futbolcu 10 Temmuz 1989 yılında Brezilya'da dünyaya geldi. Brezilya'da Desportivo ve Fluminense forması giydikten sonra 2010 yılında Austurya'nın Red Bull Salzburg takımına transfer oldu.

2015 yılından beri Çin Süper Lig ekiplerinden Guangzhou Evergrande takımında forma giyen Carvalho burada 102 maça çıktı, 58 gol attı. Bu sezon ise 22 maça çıkan Carvalho 19 gol atıp, 8 asist yaptı.