Gençlerbirliği, Antalya deplasmanında şov yaptı!

Bogdan Stancu bu sezon ki 3. golünü kaydetti
Bogdan Stancu bu sezon ki 3. golünü kaydetti

Gençlerbirliği sezonun ilk galibiyetini, Antalya deplasmanında 6-0 gibi farklı bir skorla elde etti!Mücadeleye hızlı başlayan başkent temsilcisi, daha ilk dakika sona ermeden Candeias ile 1-0 öne geçti. Portekizli sağ açık sonra Sio'ya asist yaptı skor 13. dakikada 2-0 oldu.21 ve 37. dakikalarda iki gol daha bulan Candeias, 42'de Sio'ya bir asist daha yaptı ve devre 5-0 bitti.İkinci yarı Stancu ile farkı 6-0'ya çıkartan Gençlerbirliği, sezonun ilk galibiyetini elde etti ve puanını 6'ya yükseltti.

Süper Lig'in 8. haftasında oynanan Antalyaspor - Gençlerbirliği maçı eşine ender rastlanan bir müsabakaya sahne oldu. Öyle ki ilk yarı 5-0 konuk ekip Gençlerbirliği üstünlüğünde tamamlanırken Süper Lig tarihinde bu sezonun yanı sıra uzun bir süre böyle bir ilk yarı sonucu yaşanmadı. Öte yandan Antalyaspor'dan Bahadır Öztürk kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Gençlerbirliği'nde ise Daniel Candeias maça damga vuran isimdi ve ilk yarıdaki tüm gollerde etki yarattı. Mücadele ise 6-0 konuk ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

Daniel Candeias 3 gol 2 asist üretti.
Daniel Candeias 3 gol 2 asist üretti.

Bu maç öncesinde 3 puanla (4 mağlubiyet, 3 beraberlik) 17. sırada yer alan Gençlerbirliği, Antalyaspor maçının ilk yarısında 5 isabetli şut istatistiği yakalarken bu şutların hepsi golle sonuçlandı. Ev sahibi Antalyaspor ise 6 şut çekerken kaleye isabet sağlayamadı.

Gençlerbirliği bu sezon ilk kez galibiyet elde etti.
Gençlerbirliği bu sezon ilk kez galibiyet elde etti.

Müsabaka tarihe geçti

Süper Lig tarinin son döneminde ilk yarısı 5 ve daha üstü farkla tamamlanan maçlar da şöyle;

Antalyaspor 0-5 Gençlerbirliği (2019)

Karabükspor 0-6 Galatasaray (2018)

Başakşehir 5-0 Karabükspor (2018