Göztepe'de İlhan Palut sürprizi

Göztepe'de İlhan Palut sesleri.
Göztepe'de İlhan Palut sesleri.

Tamer Tuna ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktörü arayışlarına başlayan Göztepe, Hatayspor'un eski hocası İlhan Palut ile anlaşmaya vardı. Palut, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in son 3 yılda takımı emanet ettiği üçüncü Süper Lig deneyimi olmayan teknik adam olacak.

Süper Lig'de teknik direktör Tamer Tuna'nın, 4-1'lik Kasımpaşa mağlubiyeti sonrası Başkan Mehmet Sepil'in yaptığı "Hocalarımız ve futbolcularımız formsuzdu" açıklamasının ardından istifa ettiği Göztepe'de, teknik direktörlük için İlhan Palut'la anlaşmaya varıldı.

Listesindeki deneyimli alternatifleri değerlendiren Göz-Göz'de Başkan Mehmet Sepil, 42 yaşındaki Palut'ta karar kıldı. Başkan Vekili Talat Papatya'yla İzmir'de bir araya gelen, ABD'de bulunan Başkan Sepil'le de görüntülü bağlantı kuran Palut'la el sıkışıldı.

42 yaşındaki teknik adam, geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig'de teknik direktörlüğünü yaptığı Hatay'ı play-off finaline yükseltmiş, penaltılarda Gaziantep FK'ya kaybederek Süper Lig'in kapısından dönmüştü. Genç hoca, 6. haftada 1-0 kazandıkları Eskişehir maçı sonrası görevden alınmıştı.

Hatayspor geçen sezon hem Başakşehir'i hem Galatasaray'ı sahasında mağlup etti.
Hatayspor geçen sezon hem Başakşehir'i hem Galatasaray'ı sahasında mağlup etti.

Göztepe'ye yine Süper Lig deneyimi olmayan teknik direktör

İlhan Palut, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in son 3 yılda takımı emanet ettiği üçüncü Süper Lig deneyimi olmayan teknik adam olacak.

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in yardımcılığını yaparken 2 şampiyonluk yaşayan Tamer Tuna, 2017-18 sezonunda Süper Lig'deki ilk teknik adamlık deneyimini Sepil başkanlığında Göz-Göz'de yaşadı.

Sonraki sezon başında 1'inci Lig'de Cesar Grup Ümraniyespor'la başarılı sonuçlar elde eden eski Beşiktaşlı futbolcu Bayram Bektaş, Göztepe'nin başında Süper Lig'de ilk kez teknik adamlık yaptı.

Bu sezon da son yılların dikkat çeken genç teknik adamlarından olan İlhan Palut, Göztepe'de ilk kez Süper Lig şansı bulacak.

İlhan Palut kimdir?

12 Kasım 1976 tarihinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde dünyaya geldi. Futbol kariyerine 1997 yılında Hatayspor'da başlayan İlhan Palut, 2004'de ara transfer döneminde Adana Demirspor'a transfer oldu.

2006 yılında tekrar memleketinin takımı Hatayspor'a dönen İlhan Palut, 2007'de Çorumspor'a transfer oldu. Oyuncu olarak aktif futbol kariyerini ise 2009'da tekrar transfer olduğu Hatayspor'da sonlandırdı.

Hatayspor geçen sezon İlhan Palut yönetiminde 34 karşılaşmada 19 galibiyet elde etti.
Hatayspor geçen sezon İlhan Palut yönetiminde 34 karşılaşmada 19 galibiyet elde etti.

Oyunculuktan sonra Kırıkhanspor'da antrenör olarak görev alan İlhan Palut, 2012'de Hatayspor'un alt yapısında antrenör oldu.

Bir dönem Ümraniyespor'da da antrenör olarak görev alan Palut, Hatayspor'da 2016'da sportif direktör, 1 Şubat 2017'den itibaren ise teknik direktör olarak görev yapmaya başladı.

Hatayspor'la olan sözleşmesini ise sezon başında sonlandırdı.

Hatayspor bu sezon İlhan Palut'la çıktığı 6 mücadelede 11 puan topladı.
Hatayspor bu sezon İlhan Palut'la çıktığı 6 mücadelede 11 puan topladı.

İlhan Palut'un yönetim tarafından feshedilen sözleşmesi sonrası Hatay taraftarları tesislere gelerek tepki göstermişti.