Hagi'den yıllar sonra gelen itiraf

Hagi Guardian
Hagi Guardian

George Hagi, dünyaca ünlü The Guardian'a konuştu.

GZT Spor Dış Haberler - Galatasaray’ın efsane ismi George Hagi, İngiliz basınının önemli kuruluşlarından The Guardian’a özel bir röportaj verdi.

Futbolculuk döneminden, Viitorul Constanta’nın başında yaşadığı şampiyonluğa kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulunan Rumen futbol adamı, bir de İngiltere itirafında bulundu.

Fotoğraf: The Guardian
Fotoğraf: The Guardian

Viitorul Constanta’da organizasyon olarak Hollanda’yı, futbol stili olarak ise İspanya’yı örnek aldıklarını belirten Hagi, öncelikli hedeflerinin şampiyonluk olmadığını ancak doğru çalışmayla birlikte kupanın kendiliğinden geldiğini söyledi.

Hagi, “Biz sadece gelişmek istedik. Organizasyon olarak Hollanda’yı örnek aldık, futbol olarak da İspanya’yı. Topun kontrolünü elimizde tutarak oynamak istedik. Oyuncularıma en iyi olmak için çalışmalarını söyledim. Elde ettiğimiz başarı, çok çalışmanın ürünü. Dediğim gibi, biz gelişmek için yola çıktı. Şampiyonluk sürpriz oldu ancak şans eseri değildi. ” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: The Guardian
Fotoğraf: The Guardian

Hayattaki ikinci hedefi olan, ‘başkalarının hayallerini gerçeğe dönüştürmek’ için çalıştığını söyleyen Rumen teknik adam, futbolculuk döneminde de İngiltere’de oynamayı çok istediğini itiraf etti.

Hagi, “İngiltere’de futbol oynamak istemişim. İnsanlar beni orada seviyor ve takdir ediyorlardı. İngiltere’de oynamak olağanüstü olurdu.” şeklinde konuştu.

George Hagi, çalıştırdığı Viitorul Constanta ile geçtiğimiz sezon Romanya 1. Ligi’nde şampiyonluğa ulaşmıştı.

Fotoğraf: The Guardian
Fotoğraf: The Guardian