Harun Tekin'e Barcelona modeli

Harun Tekin ve Sadık Çiftpınar birbirlerini tebrik ediyor.
Harun Tekin ve Sadık Çiftpınar birbirlerini tebrik ediyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde Zenit deplasmanında tur arayacak olan Fenerbahçe'de kaleyi Harun Tekin'in koruması bekleniyor. Bu sezon tüm Avrupa maçlarında görev alan Harun Tekin, sarı lacivertli ekibin 'Avrupa kalecisi' olmak yolunda ilerliyor.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe’nin teknik direktörü Ersun Yanal, UEFA Avrupa Ligi’nde Zenit ile oynanacak rövanş mücadelesinde kaleyi Harun Tekin’e emanet etmeyi düşünüyor.

Kadıköy’de oynanan ve sarı lacivertli ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona eren karşılaşmada kurtardığı penaltıyla galibiyetin mimarlarından olan yerli eldiven, rövanşta da forma giymek için hazır. Bu sezon sarı lacivertli ekibin tüm Avrupa Ligi maçlarında forma giyen Harun Tekin, ligde ise kaleyi Volkan Demirel’e kaptırdı.

Teknik direktör Ersun Yanal tarafından son dönemde yalnızca UEFA Avrupa Ligi maçlarında görev verilen Harun Tekin, akıllara Barcelona’nın yedek kalecisi Jose Pinto’yu getirdi. 2008 yılında Celta Vigo’dan Barcelona’ya transfer olan Pinto, ağırlıklı olarak Kral Kupası maçlarında forma giyiyordu.

Çalıştığı teknik direktörler tarafından final maçlarında dahi kesilmeyen Pinto, 6 yıllık Barcelona kariyerine 3 Kral Kupası şampiyonluğu sığdırmayı başardı ve 2014 yılın aktif futbolculuk hayatını noktaladı.

  • Pinto, Barcelona formasıyla yalnızca 34 lig maçında forma giyebildi. Kral Kupası’nda ise 4’ü final olmak üzere 47 maçta kaleyi korudu ve 3 kupa kaldırdı.