Stefan Kuntz'un Hırvatistan maçının ardından açıklamaları

Türkiye
Türkiye

A Milli Takımımız EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Hırvatistan'ı konuk etti. Teknik direktörümüz Stefan Kuntz, 2-0 mağlup ayrıldığımız karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

2024 Avrupa Şampiyonası D Grubu ikinci maçında A milli takımımız, Hırvatistan'ı konuk etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan maçta Türkiye, Hırvatistan'a 2-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından Stefan Kuntz açıklamalarda bulundu.

"Memnun değilim"

Karşılaşmanın ardından Alman teknik adam, "Skordan memnun değilim! İlk devrede takımımız taktiksel beklentilerimizi kesinlikle iyi uyguladı. İlk devre 3-4 tane net gol fırsatımız vardı. Ayakları iyi olan Hırvat oyunculara doğru baskı yaptık ve 7-8 tane ciddi hataya zorladık. Sıcağı sıcağına farkı özetlemeye çalışırsak; rakibimiz ile bizim aramızdaki en büyük fark, topla oynadığımız ilk temas. Stanisic, ilk temasta çok farklı topu oyuna sokuyor. Biz orada eksik kalıyoruz. Burada kendimizi geliştirmemiz gerekiyor." dedi.

"Dersler çıkarmak için çalışacağız."

Ders çıkaracağını vurgulayan 60 yaşındaki teknik adam, "Biz hep bir süreçten bahsediyoruz. Bu süreçte genç oyunculara, böyle zor bir maçta ve zor bir rakibe karşı süre vermemiz önemliydi. Önemli olan genç oyuncular, bu süreyi aldığında elde edecekleri tecrübeyi idmanda veya bizim anlattığımız ile kazanamazlar. Bunu sahada öğrenmeleri gerekiyor. Maçtan sonraki bu zor durumu karşı dersler çıkarmak için çalışacağız.'' ifadelerini kullandı.

"Rakibimiz Galler"

  • En büyük rakibini Galler olarak gören teknik adam, "Galler, bu grupta yarış içinde olduğumuz rakibimiz. Onları yenmemiz gerekiyor ki hedefimize ulaşabilelim. Biz her defasında son maçtan sonra oyuncularla kısa bir görüşme yapıp vedalaşıyoruz.'' dedi.

Hakan Çalhanoğlu'nun sakatlığında son durum

Oyundan erken çıkmak zorunda kalan Hakan için de konuşan Kuntz, "Hakan Çalhanoğlu, kasığından bir zorlanma yaşadı. Ne kadar ciddi olduğunu MR'dan sonra öğreneceğiz." açıklamasında bulundu.