Holiganları güvenlikler durduramayınca olanlar oldu: Futbolcular taraftarları korudu!

Holiganları futbolcular durdurdu!
Holiganları futbolcular durdurdu!

Almanya Bundesliga 2. Ligi'nde futbola yakışmayan bir olay yaşandı. St.Pauli taraftarları deplasmanda saldırıya uğradı, holiganları durduranlar ise St. Paulili furbolculardı.

St.Pauli oyuncuları, sahaya giren ve kendi taraftarlarına saldıran rakip takım holiganlarına karşı alkış alacak bir hareket sergiledi. Oyuncular ısındığı sırada çok sayıda maskeli holigan sahaya girdi, St. Pauli’nin deplasman tribününde bulunan taraftarlarına meşaleler fırlatıldı. Saldırı sırasında sol görüşlü ve anti-faşist görüşüyle bilinen St. Pauli tribünlerinin bayrakları çalındı.

Güvenlik görevlilerinin yetersiz çabaları, saldırganlara St. Paulili futbolcuların müdahale etmesine neden oldu. Holiganları durdurmaya çalışan oyunculardan biri de saldırıdan nasibini aldı.

St.Pauli kulübü 1-0 kazandıkları maç sonrasında taraftarlara soğukkanlı duruşlarından ötürü teşekkür etti. Kulüp bazı holiganların yakalanmasına katkı veren futbolcuları kutlarken “Kendinizi korumanız da çok önemli. Oynayacak bir maçımız vardı. Çok daha kötü şeyler olabilirdi" mesajıyla da uyarmayı da unutmadı.