Hollanda'dan Cocu yorumu: Onu PSV'ye sorun!

Phillip Cocu, Fenerbahçe'nin başında çıktığı 6 resmi maçta 1 galibiyet 1 beraberlik 6 mağlubiyet aldı.

Fenerbahçe'nin başına geldikten sonra Şampiyonlar Ligi'nden elenen ve daha sonra Süper Lig'de 4 maçta 3 kere yenilen Phillip Cocu zor zamanlar geçiriyor. Ancak Hollanda'da yayın yapan Elfvoetbal'un yazarı Wesley de Bree, vatandaşı için, "Ona zaman verirseniz başarılı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'ye büyük umutlarla imza atan ama Şampiyonlar Ligi'nde ve Süper Lig'de istediği sonuçları elde edemeyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu'ya, ülkesi Hollanda'dan daha önce hep kötü yorumlar gelmişti.

Tecrübeli teknik adamın Fenerbahçe'de mutsuz olduğu, istifa etmesinin kimseyi şaşırtmayacağı yönünde iddialar ortaya atıldı. Ancak Cocu için bu kez Hollanda'dan Fenerbahçelileri rahatlatacak bir değerlendirme geldi.

Hollanda'nın önemli yazarlarından Wesley de Bree, Phillip Cocu'nun başarılı olacağını söyledi. Bree, Cocu'nun PSV dönemindeki ilk maçlarını hatırlatarak, "Cocu’nun PSV’deki ilk maç sonuçları kötüydü. Şu anda Türkiye’de yaşadığının aynısını yaşadı. AZ Alkmaar’a kaybetti, Heracles, Twente ve Cambuur ile berabere kaldı. İçeride 6-2 kaybedilen Vitesse maçı hâlâ akıllarda" ifadelerini kullandı.

Wesley de Bree, Cocu'nun elinde aynı PSV'deki ilk sezon gibi yepyeni bir kadro olduğunu belirtirken, tecrübeli hocaya biraz zaman verilmesi gerektiğini söyledi.

Wesley de Bree, Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu için şunları aktardı:

  • "Cocu’nun PSV’deki ilk maç sonuçları kötüydü. Şu anda Türkiye’de yaşadığının aynısını yaşadı. AZ Alkmaar’a kaybetti, Heracles, Twente ve Cambuur ile berabere kaldı. İçeride 6-2 kaybedilen Vitesse maçı hâlâ akıllarda. Şimdi Fenerbahçe’de de Şampiyonlar Ligi’nden elenmek yetmiyormuş gibi ligde peş peşe 3 yenilgi aldı. Aynı PSV’deki ilk sezonunda olduğu gibi Fenerbahçe’de de elinde yepyeni bir grup var. PSV’de kulüp yönetimi her şeye rağmen, Eindhoven doğumlu Cocu’ya çok güveniyordu. 4. sırada biten ilk sezon, başarılı geçecek sezonlar ön izlemesiydi. PSV daha sonra Cocu yönetiminde 3 şampiyonluk yaşadı. Şampiyonlar Ligi’nde başarılı maçlar çıkarttı. Fenerbahçeliler’in Cocu’yla ilgili akıllarındaki soru, bu sezon her şeyi organize edip, kulübü başarılı dönemlere hazırlayıp hazırlayamayacağı. Ona zaman verirseniz, başarılı olacaktır. Bunu isterseniz PSV’ye sorabilirsiniz!"