İlginç transfer hikayesi: Utangaç Eljif 'sakatım' diyemedi

Eljif Elmas
Eljif Elmas

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Eljif Elmas, 20'den fazla takım arasından Fenerbahçe'yi seçti ve ülkesinden kahraman olarak uğurlandı. Makedonya'da 4 ayrı kategoride oynarken talihsiz bir sakatlık geçiren Elmas, bunu Aykut Kocaman'a söyleyemeyince sakatlığı MR sonucunda öğrenildi. İşte Fenerbahçeli genç yetenek Eljif Elmas'ın transfer hikayesi...

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Eljif Elmas, sarı lacivertli ekibe inanılmaz bir transfer hikayesiyle dahil oldu.

O zamanlar aralarında Paris Saint- Germain ve Manchester City'nin de olduğu 20'den fazla takımın talip olduğu Eljif Elmas, Fenerbahçe'yi tercih etti. Sarı lacivertli kulüp, genç yıldızın takımı Rabotnicki'ye 180 bin avroluk yetiştirme bedelini ödeyip, Makedonyalı yıldıza imzayı attırdı.

Eljif Elmas
Eljif Elmas

O dönem teknik direktörlük görevindeki Aykut Kocaman, genç yıldızın hemen transfer edilmesi için talimat verirken, yine o dönem idari menajerlik yapan Hasan Çetinkaya da Üsküp'ün yolunu tuttu ve genç yeteneğin babası ile görüştü.

Eljif'in babası imzaya sıcak bakmıyordu. Bunun üzerine Fenerbahçe'nin eski Makedon basketbolcusu Pero Antic'in ısrarları ve genç futbolcunun babasının Türkiye ile Fenerbahçe'ye olan yakınlığı, Eljif'in sarı lacivertlilere katılmasında büyük rol oynadı.

Pero Antic
Pero Antic

Eljif artık sarı lacivertli ekibin yeni göz bebeği olmuştu. Bu transfere inanmak istemeyen PSG scoutları Fenerbahçeli yetkilileri arayarak durumu öğrenme gereksinimi bile duydu.

Eljif'in Fenerbahçe'ye transferi, Elmas ailesinde bayram etkisi yarattı. Genç yıldızın ailesi, Eljif'in İstanbul'a geleceği gün coşkulu kutlamalar yaptı. Genç yetenek, Fenerbahçe'de forma şansı bulması biraz zaman aldı. Çünkü 18 yaşını doldurmadan sarı lacivertli ekibe dahil olmuştu. FIFA kuralları gereği Eljif, geçen yılın ocak ayından itibaren Fenerbahçeli formayı terletmeye başladı.

Aykut Kocaman, Eljif'i sezonun ikinci yarısında takıma monte etmek istiyordu. Tam bu sırada genç yıldızdan kötü haber geldi. Ülkesinde dört kategoride ( A Milli, Ümit milli, U19 ve U17 ) forma giyen Eljif, aşırı yüklenme nedeniyle 'bel kemiğinde stres kırığı' sakatlığı yaşadı. Genç yıldız çekindiği için bu sakatlığı teknik ekibe söyleyemedi.

Arşiv
Arşiv

Genç yeteneğin anrenmanlarda tutuk davranması, ikili mücadelelerden kaçması Aykut hocanın gözünden kaçmadı. Başarılı teknik adam Eljif ile özel görüşme yaptı. Kocaman genç oyuncuya ''Neyin var, neden böyle tutuksun?'' diye sordu ve genç yetenek yine geçiştirdi ''Hiçbir şeyim yok'' cevabını verdi. Ancak genç yıldız antrenmanlarda acı çekiyordu. Eljif inisiyatif alarak MR çektirme istedi. MR sonucunda sakatlığı ortaya çıkmıştı. Doktorun 'Neden ağrılarını bize söylemedin?' sorusu üzerine genç yetenek 'Utancımdan söyleyemedim.' yanıtını verdi.

Genç yetenek bel kemiğindeki stres kırığı yüzünden takımdan 3 ay boyunca ayrı kalmak zorunda kaldı. Elif'e hastalığı atlattıktan sonra ise teknik heyet tarafından özel bir program verildi. Heyet '' Eğer bunu kusursuz olarak uygularsan gelecek sezonun yıldızı sen olacaksın.'' dedi. Genç yetenek de tam olarak bu programı uyguladı, çok çalıştı ve yeni hocası Phillip Cocu'nun vazgeçilmezleri arasındaki yerini aldı.